Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν για τις περιοχές Natura Reviewed by Momizat on . Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει μπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τις καταστροφικές ρυθμίσεις για τις περιοχές Natura, όπως προκύπτει από απάντηση των Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει μπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τις καταστροφικές ρυθμίσεις για τις περιοχές Natura, όπως προκύπτει από απάντηση των Rating: 0

Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν για τις περιοχές Natura

Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν  για τις περιοχές Natura

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει μπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τις καταστροφικές ρυθμίσεις για τις περιοχές Natura, όπως προκύπτει από απάντηση των Βρυξελλών σε ερώτηση 49 ευρωβουλευτών.

Το ερώτημα προς την Κομισιόν τέθηκε μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κόκκαλη, με τον επίτροπο Περιβάλλοντος να επισημαίνει ότι η Επιτροπή έχει μελετήσει το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση και έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις. Παράλληλα, αναφέρεται ότι επίκεινται και κυρώσεις προς την Αθήνα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απάντηση επεσήμανε ότι  «η “πιο πράσινη κυβέρνηση της Ευρώπης” συνεχίζει να παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία με πρωτοβουλίες που πλήττουν καθοριστικά το περιβάλλον, φτάνοντας σε ακρότητες όπως είναι η επί της ουσίας κατάργηση του καθεστώτος προστασίας των περιοχών Natura 2000 με τη δημιουργία υπο-περιοχών εντός τους, προκειμένου να επιτραπούν δια της πλαγιάς οι μέχρι σήμερα απαγορευμένες δραστηριότητες εξορύξεων και άλλης εκμετάλλευσης».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή