"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον” αλλά χωρίς Σκρέκα …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα παρέμβαση , αυτή τη φορά προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , από τον Ηλία Βλαχογιάννη και τον Μιχάλη Ταμήλο με θέμα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”. Και αυτή τη φορά απουσιάζει ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επιβεβαιώνοντας το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των τριών υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας . Και βέβαια ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει αν η τοπική Ν.Δ. θα κάνει επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου ή αν θα γίνουν κοινές εμφανίσεις των έξι υποψηφίων βουλευτών σε Δήμους του Νομού .
Η επιστολή :
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να τονίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δράση “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”. Όπως είναι γνωστό, η πετυχημένη δράση ξεκίνησε το 2011 με μεγάλη ανταπόκριση από την αγορά. Σκοπός της δράσης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά με ταυτόχρονη στήριξη του κλάδου της οικοδομής ο οποίος τα τελευταία έτη έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.

Σήμερα, χιλιάδες υλοποιημένα επενδυτικά σχέδια έχουν ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο αλλά η πληρωμή των δικαιούχων σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει σε αναμονή το ένα έτος.

Δεδομένου ότι η ημερολογιακή και λογιστική χρονιά των επιχειρήσεων μόλις έκλεισε, οι επιχειρήσεις καλούνται εκτός του ΦΠΑ να αποδώσουν και φόρο εισοδήματος για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει. Επίσης τα νοικοκυριά έχουν μπει σε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία καθώς γίνονται επαίτες των τραπεζών για τα χρήματα που δικαιούνται προ αρκετών μηνών.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι και να υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης στην αγορά και ταυτόχρονα να επανέλθει η εμπιστοσύνη των εμπλεκομένων (νοικοκυριών, προμηθευτών, τραπεζών) προς την πολιτεία.

Με εκτίμηση

Βλαχογιάννης Ηλίας, βουλευτής Ν.Δ. Τρικάλων
Ταμήλος Μιχαήλ, βουλευτής Ν.Δ. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης