Εξόρμηση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στους συμβασιούχους στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Εξόρμηση πραγματοποίησαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας  το πρωί της Τρίτης 5 Αυγούστου μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Εξόρμηση πραγματοποίησαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας  το πρωί της Τρίτης 5 Αυγούστου μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Rating: 0

Εξόρμηση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στους συμβασιούχους στα Τρίκαλα

Εξόρμηση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στους συμβασιούχους στα Τρίκαλα

Εξόρμηση πραγματοποίησαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας  το πρωί της Τρίτης 5 Αυγούστου μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μοιράζοντας στους αδιόριστους  εκπαιδευτικούς , που  υπέβαλαν αιτήσεις για την κάλυψη κενών  στα σχολεία, την ανακοίνωση του Μετώπου σχετικά με τις θέσεις του για μαζικούς διορισμούς προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία ,για μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση μεταξύ άλλων περιελάμβανε τα ακόλουθα :

«Το καθεστώς της ανασφάλειας/αβεβαιότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση, μας κρατούν ομήρους να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, μας απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή μας. Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά που δημιουργούνται, η εναλλαγή εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή αυτή η εναλλαγή παίρνει απάνθρωπα χαρακτηριστικά, αφενός σπάει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη δασκάλου- μαθητή και αφετέρου δημιουργεί επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Η λύση είναι μία. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς μια προσωρινή κατάσταση ή το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης διαχείρισης, όπως ενδεχομένως θέλουν κάποιοι να παρουσιαστεί. Πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική επιλογή Μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν, γιατί ακριβώς αυτό το σχολείο χρειάζονται. Η πολιτική τους θέλει να πετάξει παιδιά και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο. Προσαρμόζουν το σχολείο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού. Επιδιώκουν την βίαιη εξώθηση των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία-απλήρωτη εργασία από μικρή ηλικία.

Συνάδελφε, αυτό το σχολείο θέλει τον εκπαιδευτικό να ζει μέσα στην ανασφάλεια, φοβισμένο, κακοπληρωμένο, μισοεργαζόμενο, μισοάνεργο, ώστε αυτό το μοντέλο εργαζομένου να αναπαράγει και στους μαθητές του. Και ένα στελεχικό μηχανισμό -διευθυντές σχολείων, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές εκπ/σης και περιφερειακοί διευθυντές – να αξιολογεί το κατά πόσο ο εκπαιδευτικός υπηρετεί το σχολείο που έχει ανάγκη το σύστημα.

Αυτές οι εξελίξεις δεν αποτελούν ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχουν και υλοποιούνται χρόνια τώρα στις χώρες της ΕΕ, αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ για την εκπαίδευση.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Γίνε μέλος του Συλλόγου και της ΕΛΜΕ. Ενίσχυσε τις ταξικές δυνάμεις.

Μέσα από τη συμμετοχή σου στην πάλη μπορείς να συμβάλεις στην αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων. Απόκρουσε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, διαχωρίζει του εκπαιδευτικούς, καλλιεργεί την ατομική λύση. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ  και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, στρέφει τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί συμβασιούχοι και αυτό μας ενώνει.

Συνάδελφε, -ισσα, ούτε ώρα χαμένη!

Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν από μόνα τους, αντίθετα θα γίνονται χειρότερα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε που μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (ωρομίσθιους, αναπληρωτές, 5μηνίτες…) να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές για τα μόνα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες:

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
  • Μαζικοί διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
  • Επίδομα ανεργίας για όλο το χρόνο σε όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπαιδευτικών.
  • Πλήρης απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία.
  • Να δοθεί επίδομα ενοικίου και θέρμανσης σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Να τους χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς στα παιδιά των ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά των ανέργων.»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή