"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση εργασίας γιατροί και διαγνωστικά εργαστήρια από σήμερα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση απο τον Οργανισμό.

Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας απαιτούν από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ποσών, επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης εργασίας και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συμβεβλημένων και ΕΟΠΥΥ και άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΚ τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 100.000.000 ευρώ για την περίοδο 2006 -2011, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί και εκκαθαριστεί τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012. Για το 2013 οι ιδιωτικές κλινικές έχουν λάβει μόνο προκαταβολές για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, ενώ το για το 2014 ο Οργανισμός χρωστά πάνω από 80.000.000 ευρώ.

Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει μέρος του κόστους επισκέψεων και ιατρικών πράξεων από 1/1/12, τέσσερις μήνες του 2013 σε πράξεις και τρεις μήνες του 2014 σε πράξεις.

Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται να κάνει πράξη τις απειλές του περί διακοπής της σύμβασης συνεργασίας με όσους παρόχους συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας.

left.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης