"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

29.1 C
Trikala

Εορτάστηκε με όλες τις τιμές η Επέτειος της Μάχης της Πόρτας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εορτάστηκε με όλες τις τιμές η Επέτειος της Μάχης της Πόρτας που οργάνωσε  ο Δήμος Πύλης την Κυριακή 16 Ιουνίου στον Μνημείο των πεσόντων Ηρώων στον χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην σεπτή τελετή μνήμης για την ιστορική Μάχη της Πόρτας στις 8 και 9 Ιουνίου του 1943 στα στενά της Πόρτας στον σημερινό Δήμο Πύλης.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία από τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης αντιστράτηγο ε.α. Χρήστο Πουλιανίτη ο οποίος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τα ιστορικά γεγονότα της Μάχης της Πόρτας ,ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές επιτελώντας μια περήφανη νίκη.

Χαιρετισμό έκανε και ο Εκπρόσωπος  της Περιφέρεια Θεσσαλίας Αθανάσιος Τσιάρας, ενώ η Πρόεδρος του Π. Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου κ. Βιβή Πάλλα, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της συντοπίτισσας κ. Ευαγγελίας Μπράμη (Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Ελλάδος) , η οποία αναφέρεται στα γεγονότα της Μάχης της Πόρτας.

 

Κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα  τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Χρήστο Παπαδογιάννη , Διοικητή του Α.Τ. Πύλης, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας Εντεταλμένο Σύμβουλο Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Τσιάρα ,τον Πρόεδρο της  Δημοτικής Κοινότητας Πύλης κ. Αλέξανδρο Τζιουβάρα , τον Αντιστράτηγο εν’ αποστρατεία και κύριο ομιλητή κ. Χρήστο Πουλιανίτη εκ’ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παράρτημα Τρικάλων, τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θες/λίας –Στ. Ελλάδος κ. Κων/νο Παπά, από τον υιό του Μίμη Μπουκουβάλα κ. Κων/νο Τάσσο εις μνήμη του πατέρα του και από τους φορείς της Πύλης.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα στον κ. Χρήστο Πουλιανίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης