Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους ορεινών περιοχών του Νομού Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Ξεκίνησαν για το 2018, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ και αφορά οικογένειες σε συγκεκριμένες περιοχ Ξεκίνησαν για το 2018, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ και αφορά οικογένειες σε συγκεκριμένες περιοχ Rating: 0

Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους ορεινών περιοχών του Νομού Τρικάλων

Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους ορεινών περιοχών του Νομού Τρικάλων

Ξεκίνησαν για το 2018, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ και αφορά οικογένειες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας
Στο νομό Τρικάλων  το επίδομα δικαιούνται εκατοντάδες κάτοικοι δεκάδων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΒΥΤΟΥΜΑ

ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ

ΑΓΚΑΝΤΙΑΣ

ΑΙΔΟΝΑΣ

ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ

ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΝΘΟΥΣΗΣ

ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΑΥΡΑΣ

ΑΧΛΑΔΕΑΣ

ΒΛΑΧΑΒΑΣ

ΓΑΥΡΟΥ

ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ

ΓΛΥΚΟΜΗΛΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣ

ΚΑΚΟΠΛΕΥΡΙΟΥ

ΚΑΛΙΘΕΑΣ

ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΗΣ

ΚΑΛΙΡΟΗΣ

ΚΡΑΝΙΑΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ

ΚΑΤΑΦΥΤΟΥ

ΚΛΕΙΝΟΥ

ΚΟΝΙΣΚΟΥ

ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ

ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

ΛΟΓΓΑ

ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ

ΜΑΤΟΝΕΡΙΟΥ

ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΟΞΥΝΕΙΑΣ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΠΕΥΚΗΣ

ΠΟΛΥΘΕΑΣ

ΣΚΕΠΑΡΙΟΥ

ΣΠΑΘΑΔΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ

ΤΡΥΓΩΝΑΣ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΕΣΙΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΟΥ

ΧΑΛΙΚΙΟΥ

ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΑΓΡΕΛΙΑΣ

ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ

ΑΡΜΑΤΩΛΙΚΟΥ

ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

ΒΑΘΥΡΕΜΑΤΟΣς

ΒΑΛΚΑΝΟΥ

ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ

ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ

ΓΕΝΕΣΙΟΥ

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ

ΔΕΣΗΣ

ΔΙΑΣΣΕΛΟΥ

ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΕΛΑΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ

ΚΟΡΥΦΗΣ

ΚΟΤΡΩΝΙΟΥ

ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

ΛΙΟΠΡΑΣΟΥ

ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ

ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ

ΜΟΣΧΟΦΥΤΟΥ

ΜΥΡΟΦΥΛΟΥ

ΝΕΑΣ ΠΕΥΚΗΣ

ΝΕΡΑΙΔΑΣ

ΞΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥ

ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑΣ

ΠΑΡΑΜΕΡΟΥ

ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ

ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΙΑΛΕΙΑΣ

ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΠΥΡΡΑΣ

ΡΟΠΩΤΟΥ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΙΚΩΝ

ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙΟΥ

ΦΙΛΥΡΑΣ

το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :

– σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και

– σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

· Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.

· Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN

· Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.

· Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση

– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

· Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται δύο μέλη και πάνω). Το επίδομα μπορεί να αιτηθεί ο δικαιούχος μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου. Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας νοικοκυριού διευκρινίζεται:

-Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.

-Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο “οικογένεια” εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και άγαμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως οικογένεια θεωρούνται: Οι σύζυγοι μόνο ή και τα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο –αρχηγό της οικογένειας. -Επίσης την εισοδηματική ενίσχυση δικαιούνται και δυο (2) οικογένειες που συνοικούν κάτω από την ίδια στέγη.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή