"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Επίθεση εκφοβισμού με σύλληψεις δημοσιογράφων στη δίκη Μπέου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Πρωτοφανή επίθεση εκφοβισμού και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής δημοσιογραφίας» καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, μετά την σύλληψη του προέδρου Δημήτρη Χορταργιά και της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσόπουλου στη δίκη του Αχ. Μπέου για συκοφαντική δυσφήμηση της παραπάνω δημοσιογράφου.

 

Η ΕΝΩΣΗ

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, στην πολύχρονη ιστορία της, απέφυγε συστηματικά να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που προσβάλλουν βάναυσα το πολιτικό και το πολιτισμικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον με έκπτωτους.
Η σύλληψη των δύο δημοσιογράφων μελών της Ένωσης μας, του προέδρου Δημήτρη Χορταργιά και της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσόπουλου, μετά από στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου σε αναμονή της δίκης του Αχ. Μπέου, αποτελεί πρωτοφανή επίθεση εκφοβισμού και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής δημοσιογραφίας, έχει πρωταγωνιστές του δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Τους υπενθυμίζουμε ότι η βολιώτικη δημοσιογραφία δεν κάμφθηκε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς και δεν θα καμφθεί ούτε τώρα. Ας το πάρουν απόφαση.

Η σύλληψη

Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας. Λίγη ώρα νωρίτερα ο Δημ.Χορταργιάς είχε συλληφθεί εντός του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αποστόλης Μαλαματίνης, για δήθεν εξύβριση.

Ωστόσο σύμφωνα με μάρτυρες, τα πράγματα φαίνονται να εκτυλίχθηκαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, καθώς κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο όπου βρέθηκε προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην εκδίκαση του αυτόφωρου, της υπόθεσης Κατερίνας Τασσοπούλου κατά Αχιλλέα Μπέου, ο κ. Χορταργιάς προπηλακίστηκε στον αύλειο χώρο από τον αντιδήμαρχο Απ.Μαλαματίνη.
Στη συνέχεια ο Απ. Μαλαματίνης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για δήθεν εξύβριση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

«Ζούμε μαύρες στιγμές για την ελευθεροτυπία της πόλης» δήλωσε ο συλληφθείς κατά την μεταγωγή του στο Α.Τ. Βόλου.

Μηνύσεις

Μήνυση εναντίον του αντιδημάρχου Απόστολου Μαλαματίνη και του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Ζέρβα κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς, για εξύβριση και απειλή, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίου σήμερα το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, εν αναμονή της δίκης του Αχιλλέα Μπέου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου.

Ως γνωστόν, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕ συνελήφθη νωρίς το απόγευμα, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του, ο αντιδήμαρχος Βόλου, Αποστόλης Μαλαματίνης, για εξύβριση και απειλή. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και από εκεί στην Εισαγγελία, όπου κατέθεσε και αναμένεται να οριστεί η δικάσιμος της υπόθεσης.

«Αυτές είναι οι απόψεις για την ελευθεροτυπία εδώ στο Βόλο. Δυστυχώς ζούμε μαύρες στιγμές» δήλωσε την στιγμή της σύλληψής του, ο Δ. Χορταργιάς, εκφράζοντας την λύπη του για αυτό που συμβαίνει.

Οι Απ. Μαλαματίνης και Ανδρ. Ζέρβας αναζητούνται να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Αναβολή της δίκης

Για τις 15 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Αχ. Μπέου μετά από μήνυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου για δυσφήμιση σε βάρος της μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που έκανε τελικά δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου, διότι ο συνήγορός του Γιώργος Σινέλης ήταν συνήγορος υπόθεσης που εκδικαζόταν στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Σημειώνεται ότι ο σε αργία δήμαρχος είχε ζητήσει αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, αλλά ο συνήγορος της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου κ. Νίκος Μόσχος ζήτησε το δικαστήριο να γίνει, διότι ο ισχυρισμός ήταν προσχηματικός. Να σημειωθεί ότι ενώ δόθηκε το χρονικό περιθώριο για να επικοινωνήσει ο κατηγορούμενος με τον συνήγορό του προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκεται καθώς η υπόθεση έφθασε να εκδικαστεί στις 4.30 το απόγευμα, ώρα που πιθανολογείται ότι είχε λήξει η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη Λάρισα, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Τελικά, με εντολή του Δικαστηρίου, έγινε έρευνα για τον εντοπισμό του κ. Σινέλη και τελικά αποφασίστηκε η αναβολή της δίκης για τις 15-3-2017.

Μετά την αναβολή της υπόθεσης ο δικηγόρος της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασοπούλου κ. Νίκος Μόσχος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα είχαμε μια επεισοδιακή μέρα, είχε παραπεμφθεί να δικαστεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου ο κ. Μπέος για τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης, για απαράδεκτες υβριστικές και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε σε μεσημεριανή εκπομπή στο TRT. Σήμερα ο κ. Μπέος δεν είχε το θάρρος να καθίσει και να δικαστεί, όπως θα περιμέναμε από το ύφος των δηλώσεών του και το γενικότερο ύφος του παρά με διάφορες μεθοδεύσεις προσπάθησε και ζήτησε αναβολή, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Η αναβολή δόθηκε επειδή υπήρχε κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης. Εμείς παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι αυτή η αναβολή ήταν τεχνηέντως μεθοδευμένη, δοθέντος ότι σήμερα ο κ. Μπέος υπέβαλε δύο μηνύσεις, στον πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών και στην κα Τασσοπούλου η οποία εισήλθε και αυτή με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας, κάθε φωνής που ασκεί την οποιαδήποτε κριτική ή έχει διαφορετική άποψη με τον κ. Μπέο. Εμείς αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτ’ άλλο από το να τα καταδικάζουμε.

Με πληροφορίες από το http://magnesianews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης