Επίσκεψη Αγοραστού σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταϊκό ποταμό Reviewed by Momizat on . Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών πέριξ του Πορταϊκού ποταμού στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγορασ Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών πέριξ του Πορταϊκού ποταμού στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγορασ Rating: 0

Επίσκεψη Αγοραστού σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταϊκό ποταμό

Επίσκεψη Αγοραστού σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταϊκό ποταμό

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών πέριξ του Πορταϊκού ποταμού στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Αναγνωστόπουλο.
Πρόκειται για παρεμβάσεις συνολικού κόστους 1.070.000 ευρώ, οι οποίες όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, έδειξαν πρόσφατα στις έντονες βροχοπτώσεις την σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητά τους, προστατεύοντας ζωές και ανθρώπινες περιουσίες.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αγοραστός, “η μείζονα αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών στον Πορταϊκό φάνηκε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, στις πρόσφατες πλημμύρες και κυρίως στην τελευταία βροχόπτωση η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 50 ετών. Το έργο αυτό λοιπόν, δημιούργησε ένα ανάχωμα ασφάλειας στις περιουσίες των ανθρώπων και στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.
Ανήκει στα έργα που δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Τέτοια έργα πολλές φορές δεν φαίνονται, αλλά όταν χρειάζονται έρχονται στην επιφάνεια και θωρακίζουν τη ζωή των πολιτών” κατέληξε.
Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων έγινε σε μήκος 4.000 μέτρων περίπου, “θωρακίζοντας” αρκετούς οικισμούς, αγροτικές καλλιέργειες και τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και προστατεύοντας την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή