Επίσκεψη Γιώργου Καΐκη στη ΔΕΗ Reviewed by Momizat on . Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ Τρικάλων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικάλων με τη  Λαϊκή Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης για να ενημερώσει Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ Τρικάλων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικάλων με τη  Λαϊκή Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης για να ενημερώσει Rating: 0

Επίσκεψη Γιώργου Καΐκη στη ΔΕΗ

Επίσκεψη Γιώργου Καΐκη στη ΔΕΗ

Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ Τρικάλων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικάλων με τη  Λαϊκή Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους πελάτες της επιχείρησης πάνω στις εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα της Ενέργειας. Στις συνομιλίες που είχε , μεταξύ άλλων, τόνισε και τα παρακάτω:

«Κοινός παρονομαστής όλων των εξελίξεων γύρω από τη ΔΕΗ σε όλη την ιστορία της ήταν ένας: Η λειτουργία της επιχείρησης για το καπιταλιστικό κέρδος. Αυτό ήταν το πρόβλημα είτε ιδιοκτήτης ήταν το κράτος είτε όποιος ιδιώτης.

kaikis5Από τον πρώτο νόμο της απελευθέρωσης (τον 2773/99) μέχρι τώρα η «ρεαλιστική» γραμμή αντίθεσης στα συγκεκριμένα βήματα ιδιωτικοποίησης αλλά όχι στη στρατηγική που την υπηρετεί αποκαλύφθηκε. Το «ούτε μια μετοχή στους ιδιώτες» στη συνέχεια έγινε «να διατηρηθεί η πλειοψηφία των μετοχών στο κράτος». Όταν προωθήθηκε η απελευθέρωση των δικτύων, ως γραμμή άμυνας παρουσιάστηκε το να μείνουν κρατικά τα εργοστάσια της ΔΕΗ και έτσι ψηφίστηκε η διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές. Τώρα εμφανίζουν ως δήθεν «γραμμή άμυνας» την κατοχή του λιγνίτη από το κράτος και το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν δίκτυο. Για ποια άμυνα, λοιπόν, γίνεται λόγος;

Η πείρα που έχουμε  συσσωρεύσει  μέχρι τώρα δείχνει ότι η λεγόμενη «απελευθέρωση» στην ενέργεια ούτε τους εργαζόμενους στον κλάδο  έχει ωφελήσει ούτε το λαό ως καταναλωτή. Οι εργαζόμενοι είδαν τα δικαιώματα τους (μισθοί , ασφαλιστικό κλπ) να χάνονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας που φέρνει η λεγόμενη απελευθέρωση και από την άλλη οι καταναλωτές να πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα. Ας θυμηθούμε τι μας λέγανε και τη μας λένε ακόμη , ότι δηλαδή η «απελευθέρωση» της ενέργειας  θα ωφελούσε κ εργαζόμενους και καταναλωτές.Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας»

Η ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια λαϊκή περιουσία έχει ωριμάσει καιρό πριν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το λαό στην εξουσία, αποδεσμευμένο από την ΕΕ, έχοντας κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια (μαζί και αυτά της Ενέργειας). Παλεύοντας σε αυτή την κατεύθυνση το εργατικό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να βάζει εμπόδια στην προώθηση της πολιτικής της απελευθέρωσης».

 

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας