Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από ξένες χώρες στο Δημαρχείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Με τις νότες του Τσιτσάνη να πλημμυρίζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, μαθητές και καθηγητές από 6 χώρες που βρίσκονται στην Καλ Με τις νότες του Τσιτσάνη να πλημμυρίζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, μαθητές και καθηγητές από 6 χώρες που βρίσκονται στην Καλ Rating: 0

Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από ξένες χώρες στο Δημαρχείο Τρικάλων

papastrgioy

Με τις νότες του Τσιτσάνη να πλημμυρίζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, μαθητές και καθηγητές από 6 χώρες που βρίσκονται στην Καλαμπάκα, έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός: τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη. Μάλιστα, οι επισκέπτες από Λετονία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία, Ισπανία, Πολωνία μετέχουν ακριβώς σε πρόγραμμα που σχετίζεται με τον πολιτισμό: NEST – New Europe with Stronger Ties (Νέα Ευρώπη με ισχυρούς δεσμούς). Και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας που μετέχουν από την Ελλάδα στο εν λόγω πρόγραμμα, ξεναγούν τους επισκέπτες, ενώ ταυτοχρόνως υλοποιούν και τις δράσεις του προγράμματος με τη διετή διάρκεια. Αυτές οι δράσεις αφορούν σε εκπόνηση εργασιών για θέματα παράδοσης, πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας κάθε χώρας.

mathites tsitsanis
Έτσι, με δεδομένο ότι οι επισκέπτες διαμένουν στα Μετέωρα και ξεναγούνται στον νομό, επιδιώκεται να αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα για την περιοχή μας. Σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, συνομίλησαν, εξάλλου, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομο Κυρίτση. Προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για την πόλη των Τρικάλων, ενώ αντηλλάγησαν και δώρα. Πάντως, η παρουσία μελών της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης και οι εκτελέσεις τριών τραγουδιών του, ενθουσίασαν τους αλλοδαπούς εταίρους του 1ου Γυμνασίου της Καλαμπάκας.
Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας