Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΑΣ Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας. Reviewed by Momizat on . Την ΕΠΑΣ «Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής - Διακοσμητικής Επίπλου» της Καλαμπάκας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη, την δ Την ΕΠΑΣ «Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής - Διακοσμητικής Επίπλου» της Καλαμπάκας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη, την δ Rating: 0

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΑΣ Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας.

Dritseli

Την ΕΠΑΣ «Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου» της Καλαμπάκας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη, την δημοτική σύμβουλο Πέρυ Χαρτοπούλου, την Βάσω Κωστοπούλου και τον Απόστολο Συγκούνα. Στόχος της επίσκεψης αποτέλεσε η ενημέρωση για την λειτουργία της σχολής αλλά και η έναρξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μιας και η σχολή ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας, η οποία υφίσταται εδώ και 60 χρόνια, είναι μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη την Ελλάδα, παράγει ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στον τομέα των ξυλόγλυπτων αντικειμένων και διασφαλίζει την συνέχιση της λαϊκής μας παραδοσιακής ξυλογλυπτικής τέχνης. Η σχολή αποτελεί πόλο έλξης σπουδαστών από ολόκληρη την Ελλάδα και έχει δημιουργήσει μια μοναδική παράδοση για την Καλαμπάκα, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την πόλη στην διάρκεια των έξι δεκαετιών λειτουργίας της.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό της σχολής και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν, κυρίως, στο γεγονός ότι οι καθηγητές που διδάσκουν στην σχολή είναι ωρομίσθιοι, ενώ και το πλαίσιο λειτουργίας των σχολών, υπό τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, στηρίζεται σε προσωρινές και μεταβατικές διατάξεις. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τις ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ Δήμητρα, οι οποίες διασφαλίζουν την συνέχιση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον αγροτικό χώρο και την παραγωγή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην σχολή ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας στηρίζοντας την λειτουργία της και το πολιτιστικό κεφάλαιο που προσφέρει στην πόλη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή