"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.5 C
Trikala

Επισκέψεις Κώστα Σκρέκα στο Επιμελητήριο και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Χρήστο Τρικάλη σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) να γίνονται, στον καλύτερο δυνατό βαθμό, αποδέκτες των όσων σχεδιάζονται σε επίπεδο εκπαιδευτικής πολιτικής και καλούνται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πράξης.

Την αδιαπραγμάτευτη στήριξή του στην πράξη στην τοπική επιχειρηματικότητα υπογράμμισε στη σημερινή του επίσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Γιαγιάκο, ανέφερε ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Ν.Δ.: «Προχωρήσαμε σε μειώσεις 50 φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, σταθήκαμε δίπλα στις επιχειρήσεις στην υγειονομική κρίση. Για αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητας της χώρας και να διασφαλίσει όσα πετύχαμε μέχρι τώρα».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, αφού η Κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδική αναφορά έγινε στις ενεργειακές κοινότητες με τον Τρικαλινό υπουργό να στηρίζει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας. Ο κ. Σκρέκας  μάλιστα, τόνισε πως  η νέα ρύθμιση που έφερε ο ίδιος, στη Βουλή, επιτρέπει τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή επιχειρήσεων που θα  αξιοποιήσει το Επιμελητήριο Τρικάλων, για να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για τους επαγγελματίες της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης