Επίσκεψη της κ. Μαρούλας Κλιάφα στο 4o Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» Reviewed by Momizat on . Καλεσμένη του 4oυ Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» την Πέμπτη  13 Μαρτίου ήταν η συγγραφέας κ. Μαρούλα Κλιάφα. Οι μαθητές του Α1 και του Α3 στα πλαίσια συμμ Καλεσμένη του 4oυ Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» την Πέμπτη  13 Μαρτίου ήταν η συγγραφέας κ. Μαρούλα Κλιάφα. Οι μαθητές του Α1 και του Α3 στα πλαίσια συμμ Rating: 0

Επίσκεψη της κ. Μαρούλας Κλιάφα στο 4o Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»

Επίσκεψη της κ. Μαρούλας Κλιάφα στο 4o Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»

Καλεσμένη του 4oυ Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» την Πέμπτη  13 Μαρτίου ήταν η συγγραφέας κ. Μαρούλα Κλιάφα. Οι μαθητές του Α1 και του Α3 στα πλαίσια συμμετοχής τους  σε  πολιτιστικό πρόγραμμα με συντονιστές την κ. Χριστάνα Νίκη και τον κ. Μιχαλάκη Κώστα διάβασαν το βιβλίο με τίτλο « Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς ». Αναζήτησαν  και βρήκαν  τα βιογραφικά στοιχεία  και τα έργα της κ. Κλιάφα, εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους από το βιβλίο αλλά και συζήτησαν για σημαντικά  θέματα που θίγονται μέσα σε αυτό .Το θέμα του ρατσισμού και κυρίως του εθνικού ρατσισμού ,της σκληρής και απάνθρωπης  συμπεριφοράς απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες  απασχόλησε και προβλημάτισε ιδιαίτερα τους μαθητές,   οι οποίοι  προέβησαν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων  αλλά και στη διατύπωση προτάσεων  για την αντιμετώπιση αυτού του πολύπλευρου θέματος. Συζητήθηκε  επίσης  η έννοια της αληθινής φιλίας ,της εμπιστοσύνης,  της κατανόησης που πρέπει να χαρακτηρίζει τις σχέσεις των ανθρώπων καθώς και το θέμα  της ουσιαστικής επικοινωνίας  γονιών και παιδιών .O σχολικός εκφοβισμός( bullying),ο φεμινισμός, το πρώτο ερωτικό σκίρτημα, η βιοπάλη είναι ζητήματα που έδωσαν το έναυσμα στους μαθητές για ένα γόνιμο διάλογο.

Η επιθυμία των μαθητών να συναντήσουν από κοντά την κ. Μαρούλα Κλιάφα ικανοποιήθηκε καθώς η ίδια με μεγάλη προθυμία δέχτηκε να επισκεφτεί το 4ο Γυμνάσιο. Η συγγραφέας με καλή διάθεση  απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών σχετικά με τον τίτλο του βιβλίου, αν η ιστορία είναι αληθινή, αν οι πρωταγωνίστριες είναι φανταστικά πρόσωπα ή όχι .Ερωτήματα όμως απηύθυνε και η ίδια προς τους μαθητές , όπως με ποια ηρωίδα ταυτίζονται, ποια σημεία του βιβλίου ξεχώρισαν, τι μπορεί να σημαίνει «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς». Οι μαθητές απόλαυσαν μία εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους εφήβους ιδιαίτερα στη σημερινή κοινωνία.

Η άμεση επαφή τους  με τη συγγραφέα τους έδωσε  τη δυνατότητα να μάθουν πώς γράφεται ένα βιβλίο ,τι σημαίνει να είσαι συγγραφέας, ποια είναι η πηγή έμπνευσής  της αλλά και να μοιραστούν μαζί της εμπειρίες και γνώσεις. Με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον άκουσαν τις παραινέσεις , τις συμβουλές και τα πολύτιμα μηνύματα της Μ. Κλιάφα η οποία έχει γράψει για «απαιτητικούς εφήβους», όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια  στους μαθητές, προκειμένου να τους ικανοποιήσει και να τους κεντρίσει  το ενδιαφέρον. Οι  μαθητές  πρόσφεραν στην καλεσμένη τους καλλιτεχνικές δημιουργίες  εμπνευσμένες από τον τίτλο του βιβλίου, τις οποίες δέχτηκε με συγκίνηση η  κ .Μαρούλα  Κλιάφα .Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν κι άλλη συνάντηση μαζί της στο Κέντρο ιστορίας  και πολιτισμού Κλιάφα.

Οι καθηγητές : Χριστάνα Νίκη-Μιχαλάκης Κώστας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή