"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Δημαρχείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

amerikanos

Εξαιρετικά σημαντική, χρήσιμη και ουσιαστική η – αρχικώς ορισθείσα ως εθιμοτυπική – επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. David Pearce, στο Δημαρχείο Τρικκαίων το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2015. Η επίσκεψη διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα και ο πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. κ. Todd Pierce και τον Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders, συζήτησε επί μακρόν για πλήθος θεμάτων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίωνκ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τους επισκέπτες, αρχικώς ξεναγώντας τους στη μίνι έκθεση που υπάρχει στο φουαγιέ του Δημαρχείου, αναφορικά με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ο πρέσβης, εξάλλου, έχει ιδιαίτερη ενθουσιώδη επαφή με το ρεμπέτικο και τη μουσική ειδικά του μεγάλου τρικαλινού συνθέτη, τόσο από την εδώ παραμονή του ως πρέσβης, όσο και από τη γενικότερη επαφή του με τη χώρα μας.
amerikanos
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που σχετίζονται με τα όσα ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί σε επίπεδο δράσεων, καθώς υφίσταται περιθώριο περαιτέρω συζητήσεων δράσεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας, μετά την ανταλλαγή απόψεων και το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης. Η αμερικανική πλευρά έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Δήμος σε πλήθος δράσεων, είτε σε θέματα τεχνολογίας, είτε σε θέματα τουριστικής προβολής, είτε σε θέματα ενίσχυσης της ανάπτυξης και των τοπικών ιστορικών στοιχείων πολιτισμού (Ασκληπιό, Τσιτσάνης, λαϊκό τραγούδι).
Η σημερινή επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ animaσύρος, που για πρώτη φορά ταξιδεύει εκτός Σύρου και από το απόγευμα βρίσκεται στα Τρίκαλα, με την πρεσβεία των ΗΠΑ να είναι υποστηρικτής.
Το εξαίρετο κλίμα της επίσκεψης επισφραγίστηκε από την ανταλλαγή δώρων, σαφώς συμβολικών. Ο κ. Pearce προσέφερε έναν κάκτο από την Αριζόνα, με την πόλη Τιουσόν της οποίας, τα Τρίκαλα είχαν αδελφοποιηθεί προ 70 περίπου ετών. Στη συνέχεια, προσέφερε ένα αντίγραφο πρωτότυπου τηλεγραφήματος από τρικαλινό της Αριζόνα, στα Τρίκαλα, το μακρινό 1949. Και, τέλος, ένα λεύκωμα με σπάνιες φωτογραφίες της πόλης Νέας Υόρκης.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων προσέφερε ένα δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά) λεύκωμα με την ιστορία της πόλης των Τρικάλων, ένα σι ντι με μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη, επίσης με δίγλωσσο σημείωμα, καθώς και ντόπιο τσίπουρο, αλλά και φρέσκα λουκάνικα.
00000
Παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας.
Στη συνέχεια οι κ. Παπαστεργίου και Pearce, έκαναν έναν μικρό περίπατο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τον Αμερικανό πρέσβη να έχει ήδη ξεναγηθεί στο Τζαμί,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης