"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26 C
Trikala

Επίσκεψη υποψηφίων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» του Δημ. Κουρέτα στα Μεγ. Καλύβια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στη Φαρακδόνα , ένα κλιμάκιο υποψηφίων της Π.Ε. Τρικάλων επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή των Μεγ. Καλυβίων .

 

Οι υποψήφιου Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Χρύσα Ντιντή , Θανάσης Μπαταγιάννης , Χρήστος Μπουλογιώργος είδαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής σε υποδομές , περιουσίες , αγροτικές καλλιέργειες και συνειδητοποίησαν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας να προλάβει μια τέτοια καταστροφή και να ανακουφίσει τους πληγέντες κατοίκους που παραμένουν χωρίς νερό , τρόφιμα , φάρμακα , στεγνά ρούχα μαζί με την απόγνωσή τους για την επόμενη μέρα .

Παράλληλα δεσμευόμαστε ότι o συνδυασμός μας θα απαιτήσει την πλήρη αποζημίωση μέσω του Δημοσίου όλων των πληγέντων για κατεστραμμένες κατοικίες , οικοσυσκευές , απώλεια αγροτικής παραγωγής και ζωϊκού κεφαλαίου , ζημιά σε επιχειρήσεις , αποκατάσταση πάσης φύσεως υποδομών .

Η πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει πλήρως τους πληγέντες – αφού απέτυχε να τους προστατέψει από τη θεομηνία – όποιο κι αν είναι το δημοσιονομικό κόστος , ενώ θα ζητήσουμε τη συνδρομή Ευρωπαϊκών ταμείων για τέτοια θέματα , όπως το Ταμείο Αλληλεγγύης .

Ακόμη να γίνει αναστολή πληρωμής όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων πχ δόσεις φόρου εισοδήματος , ΕΝΦΙΑ , ΦΠΑ , ασφαλιστικών ταμείων ,δόσεις δανείων σε τράπεζες , αναστολή πλειστηριασμών .

Παράλληλα και μέσω του συνδυασμού μας «Πρωτοβουλία» είμαστε σε επαφή με διάφορες εταιρείες προκειμένου να κάνουν δωρεές σε είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν για τους πληγέντες . Ακόμη ζητάμε από το Δήμο και την Περιφέρεια να διαθέσουν κονδύλια του προϋπολογισμού τους που ήταν προγραμματισμένα σε άλλες δαπάνες μη αναγκαίες αυτή την περίοδο – πχ Τσιτσάνεια ή ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις – για την ανακούφιση των πληγέντων που είναι η κυρίαρχη ανάγκη αυτή των ώρα . Τέλος να γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να υποβληθούν για έγκριση στα Ευρωπαϊκά Ταμεία Αλληλεγγύης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης