Επίσχεση εργασίας από τους τρικαλινούς μικροβιολόγους Reviewed by Momizat on . Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαΐου οι μικροβιολόγοι των Τρικάλων. Σε χθεσινοβραδινή τους συγκέντρωση και αφού είχε προηγηθεί ενημέ Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαΐου οι μικροβιολόγοι των Τρικάλων. Σε χθεσινοβραδινή τους συγκέντρωση και αφού είχε προηγηθεί ενημέ Rating: 0

Επίσχεση εργασίας από τους τρικαλινούς μικροβιολόγους

Επίσχεση εργασίας από τους τρικαλινούς μικροβιολόγους

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαΐου οι μικροβιολόγοι των Τρικάλων. Σε χθεσινοβραδινή τους συγκέντρωση και αφού είχε προηγηθεί ενημέρωση προ ημερών από την πρόεδρο του Συλλόγου της Λάρισας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο μέτρο.
Αιτία, η μη πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ για αρκετούς μήνες (έτσι δημιουργούνται τα πρωτογενή πλεονάσμτα, όπως θα διαβάσετε εδώ). Επίσης, ήδη για το 2014 τα χρήματα για την πληρωμή τους σχεδόν τελειώνουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνουν τη συμμετοχή κράτους στις εξετάσεις των ασθενών, άρα οι ασθενείς θα πληρώνουν… Κάτι που θα συμβεί και από Δευτέρα, (μετά και από απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, την περασμένη εβδομάδα), οπότε θα καταβάλλουμε το αντίτιμο και θα υποβάλλουμε τις αποδείξεις για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ (ποιος ξέρει πότε).
Με την κινητοποίηση αυτή οι εργαστηριακοί γιατροί, ενωμένοι – καθώς η απόφαση ήταν ομόφωνη – θέλουν να αναδείξουν το πρόβλημά τους. Το οποίο συνεκδοχικά είνα και πρόβλημα της κοινωνίας, με βάση τις παρεχόμενες υπηρσίες Υγείας και τη συμπεριφορά του κράτους στους γιατρούς και τους πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά, αλλά την κρίσιμη ώρα,  το κράτο δεν πληρώνει τους γιατρούς, με αποτέλεσμα, το πρόβλημα να μεταφέρεται στους πολίτες.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας