"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Επανένταξη και συνεργασία στη συνάντηση Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Τρικάλων – Φυλακών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τη διοίκηση των φυλακών Τρικάλων συναντήθηκε η διοίκηση του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ) που λειτουργεί στον Δήμο Τρικκαίων, για θέματα επανένταξης προσφύγων και μεταναστών.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο δικτυώσεων και συναντήσεων του ΚΕΜ, με φορείς και υπηρεσίες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου ανάμεσα στα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων (Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών κ. βέρα Ντάκου , η Κοινωνική Λειτουργός κ. Ευαγγελία Μπακαρού, η Νομική Σύμβουλος κ. Ευγενία Γαλανάκη και ο Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής κ. Αχμέντ Φεράς), με τη Διευθύντρια κ. Μαρία Λίτσιου και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μαρία Καλαμίδα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων στα γραφεία του Κ.Ε.Μ.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αποφυλακιζόμενοι πολίτες τρίτων χωρών σε θέματα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο, στην πρόσβαση σε καθεστώς νόμιμης παραμονής και στην ένταξη στην αγορά εργασίας.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και της επανένταξής τους μέσω της συνεργασίας υπηρεσιών και φορέων για την επίτευξη συνοχής και αποτελεσματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΜ, όπως υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και νομικής συμβουλευτικής. Υπηρεσίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στους πρόσφυγες – μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης