Επανέρχεται ο Βλαχογιάννης για τους εισακτέους σε αστυνομικές σχολές Reviewed by Momizat on .     Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τους Υπουργούς ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛ     Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τους Υπουργούς ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛ Rating: 0

Επανέρχεται ο Βλαχογιάννης για τους εισακτέους σε αστυνομικές σχολές

Επανέρχεται ο Βλαχογιάννης για τους εισακτέους σε αστυνομικές σχολές

 

 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, προς τους Υπουργούς ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015»., αναφέρει δελτίο Τύπου από το πολιτικό του γραφείο. Την ερώτηση συνυπέγραψαν, ακόμη 15 Βουλευτές.

Στην εν λόγω ερώτηση ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, αναφέρεται στην αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων και τις οικογένειές τους, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, βάσει της οποίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το τρέχον σχολικό έτος, 2013-2014, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν προβλέπεται να υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο (2014).

Ο κ. Βλαχογιάννης, επισημαίνει ότι: παρότι και πέρυσι ίσχυε η ίδια απόφαση σχετικά με την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές για το ακαδημαϊκό 2013-2014, εντούτοις ψηφίστηκε σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Γι΄ αυτό και ζητά από τους Υπουργούς, να ισχύσει κάτι αντίστοιχο και φέτος.

Τονίζει ότι πολλά Ελληνόπουλα έχουν ως όνειρο ζωής την είσοδο στις Παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, και την άσκηση του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού. Είναι, λοιπόν, φυσικό, ο αποκλεισμός τους από τις Σχολές αυτές, να προκαλεί όχι απλώς προβληματισμό, αλλά απογοήτευση και θυμό, στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επίσης, ότι η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, εκδόθηκε τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι ήταν ήδη μαθητές της Β΄ή Γ΄Λυκείου ή και απόφοιτοι, δηλαδή είχαν ήδη προχωρήσει την εκπαίδευσή τους πέραν της υποχρεωτικής, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται ο προγραμματισμός τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, επισημαίνει τα παρακάτω:

1) Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, αφενός απαιτεί προσωπική προσπάθεια και κόπο από τους υποψηφίους, αφετέρου δημιουργεί ιδιαίτερη αγωνία και σημαντικά έξοδα στις οικογένειές τους. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο μέσος Έλληνας γονέας στερείται πολλών, προκειμένου να μορφώσει τα παιδιά του.

2) δεν υπάρχει συναφής εναλλακτική επιλογή, όπως θα ίσχυε για παράδειγμα με τον αποκλεισμό από μια οικονομική σχολή

3) η Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρετούντες στην οποία καλούνται να διαχειριστούν σημαντικό μέρος της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης, είναι ξεκάθαρο πως έχει διαρκή ανάγκη επανατροφοδότησης με ανθρώπινο δυναμικό.

 

            Παραθέτουμε την ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

      1) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

      2) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΘΕΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

 

Σύµφωνα µε την µε αριθµ. ΕΜ/2/125/13-11-2012 (ΦΕΚ Β 3010/13-11-2012) Κοινή Υπουργική Απόφαση, µε θέµα: «Καθορισµός αριθµού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνοµική και την Πυροσβεστική Ακαδηµία κατά τα ακαδηµαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015», και σχετικά έγγραφα των αρµόδιων Υπουργείων, κατά τα ακαδηµαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.

Παρότι και πέρυσι ίσχυε η ίδια απόφαση σχετικά με την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές για το ακαδημαϊκό 2013-2014, εντούτοις ψηφίστηκε σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Το τρέχον σχολικό έτος, 2013-2014, βάσει όσων ισχύουν σήμερα, οι Αστυνοµικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν προβλέπεται να υπάρχουν στο µηχανογραφικό δελτίο (2014).

Πολλά Ελληνόπουλα έχουν ως όνειρο ζωής την είσοδο στις Παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, και την άσκηση του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού. Είναι, λοιπόν, φυσικό, ο αποκλεισμός τους από τις Σχολές αυτές, να προκαλεί όχι απλώς προβληματισμό, αλλά απογοήτευση και θυμό, στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Είναι σαφές, πως η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση έχει ισχύ από το περασμένο σχολικό έτος, όταν δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου, δηλαδή είχαν προχωρήσει την εκπαίδευσή τους πέραν της υποχρεωτικής. Ακόμη, χειρότερη είναι η κατάσταση για τους αποφοίτους παρελθόντων ετών, οι οποίοι απέτυχαν να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές και επιθυμούν να προσπαθήσουν να επιτύχουν το στόχο τους κατά το τρέχον σχολικό έτος (2013-2014). Ένα στόχο, για τον οποίο δεν υπάρχει συναφής εναλλακτική επιλογή.

Επισημαίνω, πως η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, αφενός απαιτεί προσωπική προσπάθεια και κόπο από τους υποψηφίους, αφετέρου δημιουργεί ιδιαίτερη αγωνία και σημαντικά έξοδα στις οικογένειές τους. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο μέσος Έλληνας γονέας στερείται πολλών, προκειμένου να μορφώσει τα παιδιά του.

Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρετούντες στην οποία καλούνται να διαχειριστούν σημαντικό μέρος της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης, είναι ξεκάθαρο πως έχει διαρκή ανάγκη επανατροφοδότησης με ανθρώπινο δυναμικό.

Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί :

Αν προτίθενται να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου

1) να ισχύσει ό,τι και πέρυσι, σχετικά με την εισαγωγή πολιτών στις Αστυνομικές Σχολές

2) πιθανός μελλοντικός αποκλεισμός από τις Αστυνομικές Σχολές να αφορά, μόνο μαθητές οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση κατά την περίοδο που αυτός αποφασιστεί.

 

 

Μετά Τιμής

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

 

1) ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ (Π. Τρικάλων)

2) ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Π. Δράμας)

3) ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Π. Κιλκίς)

4) ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Π. Αχαϊας)

5) ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Π. Β΄ Αθηνών)

6) ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ (Π. Πιερίας)

7) ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (Π. Ημαθίας)

8) ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Π. Κορινθίας)

9) ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Π. Δωδεκανήσου)

10) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Π. Βοιωτίας)

11) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Π. Αιτωλίας & Ακαρνανίας)

12) ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (Π. Λέσβου)

13) ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Π. Β΄Πειραιώς)

14) ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Π. Β ‘ Αθηνών)

15) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Π. Ηρακλείου)

16) ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (Π. Πέλλης)

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή