Επανήλθε το σχέδιο καταυλισμού προσφύγων στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Άγνοια δηλώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής Καλαμπάκας για τη οριστική απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να δημιουργη Άγνοια δηλώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής Καλαμπάκας για τη οριστική απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να δημιουργη Rating: 0

Επανήλθε το σχέδιο καταυλισμού προσφύγων στην Καλαμπάκα

Επανήλθε το σχέδιο καταυλισμού προσφύγων στην Καλαμπάκα

Άγνοια δηλώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής Καλαμπάκας για τη οριστική απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ιδιωτική έκταση 4 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, θέμα που ανακινήθηκε μετά από σχετική ενημέρωση εκπροσώπου Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

kalampaka

Οι εξελίξεις φαίνεται να κινούνται αποκλειστικά από τους αναπληρωτές υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Μουζάλα και Δημήτρη Βίτσα αντίστοιχα, με σύμφωνη γνώμη των οποίων η απόφαση θεωρείται τετελεσμένη. Η έκταση για τη δημιουργία του χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση 40 περίπου στρεμμάτων, στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμπάκας-Τρικάλων, δωρεά ομογενή από την Βλαχάβα που ζει στην Γερμανία.

 

Η εμπλοκή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στη δημιουργία της υποδομής είναι επίσης δεδομένη, κάτι που έγινε γνωστό από εκπρόσωπο αυτής όταν γνωστοποίησε σε αιρετούς του Δήμου ότι η ΜΚΟ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες.

Ωστόσο, ενάντια στη δημιουργία του χώρου φιλοξενίας έχει ήδη ταχθεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, με τη δημοτική αρχή να έχει προκαλέσει, πρόσφατα, συνάντηση με Τρικαλινούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από τους οποίους έλαβε και δεσμεύσεις ότι «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για δημιουργία καταυλισμού στην περιοχή, λόγω τουριστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα…”.

PROSFYGES KOYTSOXERO

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης δήλωσε ”την έκπληξή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη” προσθέτοντας εμφαντικά πως “δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία…”.

Όπως επίσημα, παραμένει άγνωστο, αν η εμπλεκόμενη ΜΚΟ έχει συμφωνήσει για χρηματοδότηση της δομής και σε πιο κόστος καθώς και ο μέγιστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που μπορεί να φιλοξενηθεί, με τα στελέχη του Δήμου να μιλούν για “σχεδιασμό άνω των 1.500 ατόμων”.

ert.gr

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή