Επανασχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης Reviewed by Momizat on . Την κατάργηση των ρυθμίσεων του ΕΝΦΙΑ και τον πλήρη επανασχεδιασμό του ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στην Ολομέλ Την κατάργηση των ρυθμίσεων του ΕΝΦΙΑ και τον πλήρη επανασχεδιασμό του ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στην Ολομέλ Rating: 0

Επανασχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης

Επανασχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης

Την κατάργηση των ρυθμίσεων του ΕΝΦΙΑ και τον πλήρη επανασχεδιασμό του ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι «το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τον ΕΝΦΙΑ δείχνει ακριβώς τις γνώσεις, τη λογική, το ήθος και τις αξίες αυτής της κυβέρνησης». Επίσης, ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν γίνεται να διορθωθεί αλλά «χρειάζεται να καταργηθεί και να μπουν κάποιοι να το ξαναφτιάξουν από την αρχή. Να φτιάξουν ένα νομοσχέδιο δίκαιο για το πώς πρέπει να πληρώσει ο καθένας». Επίσης ζήτησε την απόδοση ευθυνών στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, που ευθύνεται για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην κοινωνία.

Επιπλέον, ο κ. Κυρίτσης ζήτησε αλλαγή στον τρόπο καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, χαρακτηρίζοντας «παρανοϊκό» τον σχεδιασμό του, αφού ακόμη κι όταν κάποιος δεν έχει κανένα εισόδημα θα πρέπει να καταβάλλει 600 ευρώ ετησίως, μόνο και μόνο για να διατηρεί το μπλοκάκι.

Παράλληλα, επέκρινε τις κρατήσεις που γίνονται στους συνταξιούχους και σχολίασε «σας αναγνωρίζω ότι κάνετε τα πάντα και χρησιμοποιείτε ωραιότατες λέξεις για να ωραιοποιείτε την κατάσταση. Κάνετε προκράτηση στους συνταξιούχους. Με το καταπληκτικό επιχείρημα να μην στήνεται ο καημένος ο συνταξιούχος στην εφορία. Τους δουλεύετε! Μας δουλεύετε. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα 300 ευρώ; Γιατί δεν δίνετε και στους συνταξιούχους το δικαίωμα των δόσεων; Για να μην στήνονται στις ουρές;».

«Η κοινωνία λέει κάτι πολύ απλό. Ότι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Κι έχουν δίκιο. Από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει καμία απόδοση ευθυνών, καμία διόρθωση λαθών, δεν μπορεί να υπάρχει και έξοδος από την κρίση», κατέληξε ο βουλευτής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή