“Επανεκκίνηση Τώρα” από τον Δημήτρη Παπαστεργίου (update) Reviewed by Momizat on . Με "αέρα" και πολλές προτάσεις, με φρεσκάδα και ιδέες, με διαφορετικό τρόπο παρουσίασης, αλλά, κυρίως, με πρωτοτυπίες ως προς τις εφαρμογές της τεχνολογίας στον Με "αέρα" και πολλές προτάσεις, με φρεσκάδα και ιδέες, με διαφορετικό τρόπο παρουσίασης, αλλά, κυρίως, με πρωτοτυπίες ως προς τις εφαρμογές της τεχνολογίας στον Rating: 0

“Επανεκκίνηση Τώρα” από τον Δημήτρη Παπαστεργίου (update)

“Επανεκκίνηση Τώρα” από τον Δημήτρη Παπαστεργίου (update)

Με “αέρα” και πολλές προτάσεις, με φρεσκάδα και ιδέες, με διαφορετικό τρόπο παρουσίασης, αλλά, κυρίως, με πρωτοτυπίες ως προς τις εφαρμογές της τεχνολογίας στον Δήμο, χωρίς να αφήνονται, ούτε να παραμελούνται, οι βασικές ανάγκες των δημοτών, ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε το μεσημέρι, επισήμως, τον συνδυασμό του.

«Επανεκκίνηση τώρα», το όνομα αυτού, με σαφή αναφορά στο restart των υπολογιστών. Όταν αυτός «κολλάει» ή έχει πρόβλημα, το restart είναι απαραίτητο. Ετσι παρουσίασε ο κ. Παπαστεργίου την αναγκαιότητα της ομάδας που τον περιστοιχίζει, για κάθοδο στις εκλογές.
Ηταν μια παρουσίαση στον μύλο Ματσόπουλου, στη αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου, που ο ίδιος ως αντιδήμαρχος εμπνεύστηκε να «φανερωθεί» στην πόλη. Χρήση τεχνολογίας, συνδρομή στους δημοσιογράφους για διευκόλυνση της δουλειάς τους, ζωντανή μετάδοση, ερωτήσεις και από τους πολίτες, μέσω facebook, μερικά από τα χαρακτηριστικά.

papastergiou5Η ουσία, όμως, μετρά περισσότερο. Και αυτή συνοψίζεται στις παρακάτω φράσεις: «Είναι πολύ εύκολο να καθόμαστε εκ του ασφαλούς και να σχολιάζουμε σε παρέες ή στο facebook για «τους κλέφτες», «τους ανίκανους»…

ΟΚ Και εσύ τι κάνεις; Πού βοηθάς; Πώς συμμετέχεις… Όχι, οφείλεις να ασχοληθείς. Να είσαι εκεί και να προσπαθείς».
Ετσι, ο συνδυασμός κατέρχεται στις εκλογές, προκειμένου να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, να στήσει δομές, να στηρίξει την τοπική οικονομία, προωθώντας λύσεις για την απασχόληση, να δώσει έμφαση στην ανάδειξη συγκριτικών στοιχείων της πόλης, να οργανώσει τον Δήμο, να εμβαθύνει στον πολιτισμό, να στηρίξει τον αθλητισμό, να προωθήσει τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία του προγράμματος, οι βασικές αρχές του οποίου παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου (περισσότερα, εδώ).

Πολλά σημαντικά ζητήματα αναδείχθηκαν από τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ:
– για όσους λένε ότι υπάρχει οικογενειοκρατία, ο κ. Παπαστεργίου ήταν σαφής: «Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που ο πατέρας μου ήταν Δήμαρχος. Εχω μετάσχει στα κοινά επί 8 χρόνια και έχω επαγγελματική πορεία». Αυτό δείχνει, όπως άφησε να εννοηθεί, ότι έχει αυτόνομη παρουσία. Και, βεβαίως, είπε: «το επίθετό μου δεν το αλλάζω»

– για φήμες για απολίτικο χαρακτήρα του εγχειρήματος: Επικαλέστηκε δήλωση του γραμματέα της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία υπάρχει στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα. Σημείωσε, δε, ότι συμφωνεί με τη μη απόδοση χρισμάτων. Και τόνισε: τα κόμματα τη δουλειά τους, εμείς κοιτάμε τον Δήμο. Κι όσο για το, ποια είναι η «ταυτότητά» του, είπε πως είναι από την Αγρελιά μέχρι τα Μ. Καλύβια… Πάντως, σημείωσε ότι δεν ενδιαφέρει το τι ψήφισε ο καθένας και ότι ο ίδιος δεν έχει κομματικές περγαμηνές. Αυτές είναι π.χ. οι σπουδές, η δουλειά, οι φίλοι, η αναγνώριση από τον κοινωνικό περίγυρο

– για τους συνεργάτες: η πλειονότητα είναι νέοι, υπάρχει απεύθυνση και σε πιο έμπειρους και σε νυν δημοτικούς συμβούλους

– για το αν θα «στραγγαλίσει» διαφωνούντες: με κατηγορούν ότι είμαι πιο δημοκράτης από ό,τι πρέπει στη λήψη αποφάσεων. Αν υπάρχει καλή συνεργασία, δεν θα φτάσουμε στο σημείο να τσακωθούμε. Αλλά ακόμη ακούω πολύ καλά.

papastergiou6– για τον «μύλο των ξωτικών»: Με ενοχλεί η οικονομική διαχείριση

– για το e-trikala: Επιστροφή στον πρώτο του ρόλο

– για το αν θα αντιδράσει σε περίπτωση μείωσης κονδυλίων και απαίτησης μείωσης υπαλλήλων: Θα μας βρουν απέναντι, εάν δώσουν πρόσθετες αρμοδιότητες και μειώσουν τα κονδύλια

– για το αν χρειάζεται μόνο μεράκι και δουλειά: Θα υπάρχει ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων.

Σε γενικές γραμμές, το πολιτικό στίγμα είναι η αγάπη για τον Δήμο, με έμφαση στην περιφέρεια, σε συγκεκριμένες δράσεις, σε νέους ανθρώπους. Αφήνονται εκτός τα κόμματα, επιχειρείται είσοδος νέων ανθρώπων στα κοινά, προωθείται η ενεργοποίηση όλων.

Θανάσης Μιχαλάκης

Εδώ θα δείτε απόσπασμα από την παρουσίαση

 

Αρχίζει η παρουσίαση (ώρα 12.34)

Στην ιστοσελίδα με όνομα “Επανεκκίνηση Τώρα” θα μπορού οι τρικαλινοί να δουν ζωντανά τη συνένετυξη Τύπου του Δημήτρη Παπαστεργίου για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του. Μέσω της σελίδας, όπως έχουμε γράψει, θα μπορεί ο καθένας να απευθύνει και ερωτήσεις, μετά τις… δικές μας, προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρικκαίων.
Αναμένουμε σε λίγη ώρα να μάθουμε και εάν αυτό θα είναι το όνομα του συνδυασμού.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή