Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ανεμογεννήτριες από τον Θανάση Τσιάρα και τον Σταύρο Τραγάνη Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την παρέμβαση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του ορεινού όγκου Μεσοχωρας, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την επιστολή που απευθύνεται κα Με αφορμή την παρέμβαση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του ορεινού όγκου Μεσοχωρας, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την επιστολή που απευθύνεται κα Rating: 0

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ανεμογεννήτριες από τον Θανάση Τσιάρα και τον Σταύρο Τραγάνη

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ανεμογεννήτριες από τον Θανάση Τσιάρα και τον Σταύρο Τραγάνη

Με αφορμή την παρέμβαση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του ορεινού όγκου Μεσοχωρας, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την επιστολή που απευθύνεται και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταύρος Τραγάνης και Θανάσης Τσιάρας κατέθεσαν επερώτηση η οποία θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση.

Όπως αναφέρουν :

θα θέλαμε την θέση σας κ. Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Δήμο Πύλης και ειδικότερα στον πρώην Δήμο Πινδαιων, αποτέλεσε αφορμή για την ερώτηση μας. Το Φλεβάρη του 2022, ιδιωτική εταιρεία ενέργειας, εξασφάλισε βεβαίωση από τη ΡΑΕ για εγκατάσταση αιολικού πάρκου ισχύος 248 MW με 60 ανεμογεννήτριες. Προφανώς και είμαστε υπέρ των ΑΠΕ αλλά όπως σε κάθε βιομηχανικής κλίμακας έργο, απαιτείται σωστή χωροθέτηση, συμβατή με το χώρο υποδοχής, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και στο τοπίο. Πιστεύουμε ότι ο ορεινός όγκος του Δήμου Πινδαιων και η περιοχή Ασπροποταμου δεν είναι μέρη για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Οι Περιφερειακοι Σύμβουλοι

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΓΑΝΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή