"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

«ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ο Ανατρεπτικός Φιλόσοφος» του Αριστοτέλη Κερασοβίτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Βιβλιοεπιλογή» το βιβλίο του συμπολίτη μας και ιδρυτικό μέλος του Επικούρειου Κήπου Τρικάλων,  Αριστοτέλη Κερασοβίτη.

Ένα βιβλίο για μυημένους αλλά και μη μυημένους στην επικούρεια φιλοσοφία. Ο τίτλος του, «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ο Ανατρεπτικός Φιλόσοφος» και συνδέει ιστορικά γεγονότα της ελληνιστικής περιόδου με γνωστά και άγνωστα περιστατικά της ζωής του Επίκουρου. Καταγράφει τα πολεμικά έργα, τους επαίνους αλλά και τις συκοφαντίες εναντίον του. Περιγράφει τις προσωκρατικές φιλοσοφικές Σχολές την δομή αλλά και την οργάνωση του Κήπου.

Αναλύει με καθαρό και κατανοητό λόγο την φιλοσοφία του και την αντιπαραθέτει όπου χρειάζεται με τις αντίπαλες φιλοσοφικές Σχολές. Δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τι φοβήθηκαν οι σκοταδιστές και έκαψαν τα βιβλία του, γιατί επέλεξε το «Λάθε Βιώσας» ως πολιτική στάση, γιατί επέλεξε την ευθανασία ως τρόπο θανάτου, ποια ήταν η θέση του για την οικογένεια, την φιλία, το καθήκον, ποια Αρετή θεωρεί ανώτερη ακόμη και από τη φιλοσοφία και πολλά ακόμη. Τέλος η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του επικαιροποιείται στο σήμερα δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης