"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Επικρίσεις Δριτσέλη για τα μέτρα εναντίον του καταρροϊκού πυρετού

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Κλιμάκιο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας, αποτελούμενο από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη, τη Πέρρυ Χαρτοπούλου και τη Βάσω Κωστοπούλου παραβρέθηκε στην ενημερωτική ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας.

dritseli1Η εξάπλωση της νόσου έχει ήδη αφανίσει δεκάδες χιλιάδες αμνοερίφια και βοοειδή σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ έκανε την εμφάνισή της και στο νομό Τρικάλων. Αιτία της εξάπλωσης της νόσου δεν είναι άλλη από την κυβερνητική κωλυσιεργία και τη διάλυση των δημοσίων δομών κτηνιατρικής προστασίας. Ο καταρροϊκός πυρετός δεν θεραπεύεται και η μόνη δυνατότητα περιορισμού του αφορά στη πρόληψη. Απαραίτητες ενέργειες είναι ο ραντισμός των σταβλικών εγκαταστάσεων και η διαρκής κτηνιατρική παρακολούθηση του ζωικού κεφαλαίου. Εντούτοις, το αρμόδιο υπουργείο δεν ενδιαφέρθηκε για την λήψη έγκαιρων μέτρων, ενώ το μόνο που απασχολούσε τη κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν τα μέτρα φοροληστείας των κτηνοτρόφων και η διάλυση της παραγωγής γάλακτος.

Σήμερα, με το φαινόμενο να έχει προχωρήσει σημαντικά, είναι απαραίτητη η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη. Η απάντηση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση και ταυτόχρονα να τεθούν οι βάσεις για την προληπτική αντιμετώπιση τυχόν νέας εξάπλωσης της νόσου. Υπογραμμίζεται τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε άμεσες αποζημιώσεις, χωρίς γραφειοκρατία, για το 100% του ζωικού κεφαλαίου και ταυτόχρονη κάλυψη του κόστους καραντίνας των κοπαδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης