Επιλεκτική ευαισθησία και απουσία ιστορικής μνήμης στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη περιβόητη βρύση στην αρχή της οδού Ασκληπιού. Της ίδιας ευαισθησίας όμως και του ενδιαφέροντος των Τρικαλινών Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη περιβόητη βρύση στην αρχή της οδού Ασκληπιού. Της ίδιας ευαισθησίας όμως και του ενδιαφέροντος των Τρικαλινών Rating: 0

Επιλεκτική ευαισθησία και απουσία ιστορικής μνήμης στα Τρίκαλα

Επιλεκτική ευαισθησία και απουσία ιστορικής μνήμης στα Τρίκαλα

Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη περιβόητη βρύση στην αρχή της οδού Ασκληπιού.

Της ίδιας ευαισθησίας όμως και του ενδιαφέροντος των Τρικαλινών δεν έτυχαν στο παρελθόν πανέμορφες και ιστορικές βρύσες της πόλης, όπως αυτή στη πλατεία Παλαιού Δεσποτικού η του Σιδηροδρομικού Σταθμού που σήμερα δεν υπάρχουν.

Τη μόνη ιστορική αξία που είχε η συγκεκριμένη βρύση ήταν ότι κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 90`μπροστά από το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο “ΟΛΥΜΠΙΑ”(φώτο του 1958) στο μπαλκόνι του οποίου λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων(1912-13) ο Εθνικός μας ποιητής Σπ. Ματσούκας εκ Γαρδικίου Ασπροποτάμου, ενώπιον χιλιάδων νέων εκφώνησε το περίφημο πατριωτικό λόγο και εμπνεύστηκε του στίχους του διάσημου τραγουδιού : “Παιδιά απ` τον Ασπροπόταμο και το τρανό Γαρδίκι..”

Παρ`όλα αυτά ο Δήμος Τρικκαίων – όπως και στη περίπτωση των πεσόντων στρατιωτών της ANZAC(1941) στη πρώην γέφυρα Πίχτου (νυν άγαλμα του Ασκληπιού) – αρνείται πεισματικά να τοποθετήσει κάποιο μνημείο στα συγκεκριμένα σημεία, που να θυμίζει στους Τρικαλινούς τα ιστορικά αυτά γεγονότα για τη πόλη.

Κώστας Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή