"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Επιλογή συνείδησης – του Γιώργου Λογιάδη

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Με ρωτούν πολλοί φίλοι, γιατί λαμβάνω μέρος στις ευρωεκλογές με το ΜέΡΑ25 -Μέτωπο Ρεαλιστικής Ευρωπαϊκής Ανυπακοής με ορίζοντα το 2025- που ίδρυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και δεν συστρατεύθηκα κάπου αλλού, όπου μία πιθανή εκλογή μου, θα ήταν ίσως ευκολότερη.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακης

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση, την προτροπή τους και ειλικρινά τους τιμώ. Θέλω όμως να τονίσω , ότι δεν με ενδιαφέρει η «εύκολη» επιλογή, ο εύκολος ίσως δρόμος . Για μένα πάντα ο σωστός δρόμος ήταν και είναι ο δρόμος, το τι μου λέει η συνείδηση μου και η καρδιά μου, ο δύσκολος δρόμος , πράγμα που ποτέ δεν μετάνιωσα. Αυτό κάνω και τώρα.

Έστω, ότι ελάμβανα μέρος με μια άλλη παράταξη, είμαι βέβαιος ότι και πάλι , θα μου έλεγαν , γιατί με αυτή και όχι με το άλλη; Εμείς στο ΜέΡΑ25 ,έχουμε ήδη κατορθώσει ένα μεγάλο άθλο, να οργανώσουμε το πρώτο πανευρωπαϊκό κοινό μέτωπο, το οποίο θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές , για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, με ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 προτείνουμε μία ενιαία, δυνατή, Ομοσπονδιακή Ευρώπη, με ένα ενιαίο νόμισμα, με ενιαίο δημοσιονομικό χώρο, ενιαία εναρμονισμένη και ελάχιστη φορολογική πολιτική, όχι διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές που έχουμε σήμερα, άλλους π.χ στην Ελλάδα, άλλους στην Βουλγαρία, άλλους στο Λουξεμβούργο.

Ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα με ενιαία επιτόκια , όχι όπως σήμερα με τις τεράστιες ανισορροπίες, όπου στην Γερμανία έχομε αρνητικά επιτόκια και στην Ελλάδα πανύψηλα ! Μία Ομόσπονδη Ευρώπη με έναν κοινό προϋπολογισμό, έναν υπουργό Οικονομικών ,ένα κοινό αμυντικό σύστημα , και όχι πολλά και διαφορετικά με τεράστια κατασπατάληση πόρων και αναποτελεσματικότητα.

Έναν ενιαίο τρόπο καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και της διαφθοράς, και κατάργηση όλων των φορολογικών παραδείσων εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενικά, γραφειοκρατία, κατακερματισμός και αναποτελεσματικότητα, οδηγούν σε μαρασμό και διογκώνουν συνεχώς τα σοβαρά προβλήματα της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 είναι ρεαλιστικό, μετρήσιμο και εφαρμόσιμο με συγκεκριμένους τρόπους εφαρμογής και ποσά για επενδύσεις για ανάπτυξη και προοπτική, όπως π.χ στην πράσινη οικονομία, ή στην διάθεση κερδών από τα ευρωπαϊκά ομόλογα για την ενίσχυση των αδύναμων Ευρωπαίων πολιτών και μπορεί ο κάθε πολίτης να το διαβάσει στο www.mera25.gr

Επειδή, όπως ίσως γνωρίζετε ,είμαι επιχειρηματίας-οικονομολόγος , αναζητώ πάντα συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Για αυτό και θα ήθελα τονίσω ότι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχίσω πάντα να προσφέρω στην πόλη μου, στην πατρίδα μου και στην Ευρώπη με αγάπη και αξιοπρέπεια, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Ως Κρητικός θα χρησιμοποιήσω τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς, θα νικήσομε, θα νικηθούμε; Πολέμα!».

Ο Γιώργος Λογιάδης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΜέΡΑ25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης