Επιμένει ο Γ. Κυρίτσης για το προσωπικό του ΤΕΙ Reviewed by Momizat on . Με νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει ότι τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικ Με νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει ότι τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικ Rating: 0

Επιμένει ο Γ. Κυρίτσης για το προσωπικό του ΤΕΙ

Επιμένει ο Γ. Κυρίτσης για το προσωπικό του ΤΕΙ

kyritsis3Με νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει ότι τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στα Τρίκαλα και Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, λειτουργούν μετ’ εμποδίων, παρότι έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου (Η προηγούμενη ερώτηση βρίσκεται εδώ και εδώ η απάντηση, ενώ εδώ η ερώτηση για τη σίτιση). Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται:

«Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και οι φοιτητές των τμημάτων εκφράζουν φόβους για απώλεια του εξαμήνου, κυρίως λόγω της έλλειψης καθηγητών. Αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στα Τρίκαλα, το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν ξεπερνά τους τέσσερις καθηγητές, με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος να είναι πρακτικά αδύνατη. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα. Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η άμεση πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που θα καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων», τόνισε.

Ωστόσο, κύρια αιτία της υποστελέχωσης παραμένει η κωλυσιεργία των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών να υπογράψουν την Κ.Υ.Α. που θα καθορίζει την αμοιβή του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ζήτημα στο οποίο είχε αναφερθεί και στο παρελθόν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κυρίτσης ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κ.Υ.Α., ούτως ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στα Τρίκαλα και Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη προσωπικού σε τμήματα του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας»

Μετ’ εμποδίων λειτουργούν τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στα Τρίκαλα και Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, παρότι έχουν περάσει δυο μήνες από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.

Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και οι φοιτητές των τμημάτων εκφράζουν φόβους για απώλεια του εξαμήνου, κυρίως λόγω της έλλειψης καθηγητών. Αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στα Τρίκαλα, το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν ξεπερνά τους τέσσερις καθηγητές, με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος να είναι πρακτικά αδύνατη. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα. Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η άμεση πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που θα καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων.

Ωστόσο, το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας αδυνατεί να προχωρήσει στις απαιτούμενες προσλήψεις, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί η Κ.Υ.Α. του άρθρου 39 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ: 193 Α’/17.09.2013) από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, μέσω της οποίας θα γίνει ο καθορισμός της αμοιβής του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 161601/ΙΗ ΕΞ απάντησή του στην με αριθμό 2479/8.10.2013 Ερώτησή μου είχε αναφέρει ότι η εν λόγω Κ.Υ.Α. είχε προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να συνυπογραφεί από τον Υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο, η διαδικασία έκδοσης της Κ.Υ.Α. δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κ.Υ.Α., που θα επιτρέψει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στα Τρίκαλα και Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Κυρίτσης

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή