Επιμένει ο Ζάεφ για την «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» Reviewed by Momizat on . Ξανά σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία συνεχίστηκε το απόγευμα, σχετικά με τι Ξανά σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία συνεχίστηκε το απόγευμα, σχετικά με τι Rating: 0

Επιμένει ο Ζάεφ για την «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»

Επιμένει ο Ζάεφ για την «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»

Ξανά σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία συνεχίστηκε το απόγευμα, σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος της χώρας που κατέθεσε η κυβέρνηση, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας, το απόγευμα, από το βήμα της Βουλής, σημείωσε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο προκειμένου η χώρα να καταστεί σύντομα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει, ενδεχομένως τον Ιούνιο, ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ανέφερε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του ενισχύει τις φιλικές σχέσεις της με την Ελλάδα και κλείνει ένα ζήτημα το οποίο επί 27 χρόνια την «βάραινε» και την οδηγούσε στο τέλμα και στην αβεβαιότητα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του διαφυλάττει τα ζητήματα ταυτότητας και γλώσσας.

«Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις».

«Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμα μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα να έχουμε τη δική μας ταυτότητα. Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού: στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε όλους τους επίσημους θεσμούς. Έχουμε συμφωνία που σέβεται τη διαφορετικότητά μας».

«Έχουμε συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και χώρα που θα φέρει όνομα αναγνωρισμένο απ΄όλο τον κόσμο: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους βουλευτές να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους πολίτες της.

Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε το μέγεθος αυτής της ιστορικής απόφασης. Κάθε ψήφος κατά είναι ψήφος απομόνωσης και νέας πολιτικής κρίσης, είπε ο Ζάεφ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή