"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Επιμένει ο Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες» με «μακεδονική» γλώσσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου οι Σκοπιανοί οδηγούνται στις κάλπες για το δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ και φυσικά του ονόματος. Μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη στιγμή, ο Ζόραν Ζάεφ, σε νέα του ομιλία, επανέλαβε τα περί «Μακεδόνων» και «μακεδονικής γλώσσας».

«Είναι αλήθεια ότι κάναμε έναν συμβιβασμό. Αλλά οι συμβιβασμοί κινούν τον κόσμο. Συμβιβαζόμαστε κάθε μέρα, όλοι, στη δουλειά, στο σπίτι. Δεν πρέπει να κρυφτούμε από την αλήθεια. Έχουμε μια δίκαιη λύση. Από την ιστορική περιοχή της Μακεδονίας, είμαστε το βόρειο κομμάτι», τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε ομιλία του, το βράδυ της Κυριακής (23.09.2018) στη Γευγελή.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου θα αποφασίσουμε μαζί για τη «Μακεδονία» μας. Αυτό το δημοψήφισμα είναι για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες μας και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τον Ζόραν Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει όλα αυτά για τα οποία «πολέμησαν οι παππούδες μας». «Κερδίσαμε η χώρα μας να αναγνωρίζεται διεθνώς, η γλώσσα, η ταυτότητα, κάναμε φίλους τους εχθρούς και τώρα παλεύουμε για την ένταξη στην Ευρώπη. Αξίζουμε να είμαστε μέλος της Ευρώπης και το περιμέναμε 27 χρόνια», τόνισε.

Κάλεσε τους νέους ειδικά να μην απέχουν από το δημοψήφισμα γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εκτός από το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. «Σας καλώ στις 30 Σεπτεμβρίου να αρπάξετε το ευρωπαϊκό μας μέλλον, να μην κάτσετε στον καναπέ σας», είπε. Ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε ότι η 30ηΣεπτεμβρίου θα γραφτεί σαν μια νέα μέρα «στη μακεδονική ιστορία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης