Επιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους στην Καρδίτσα Reviewed by Momizat on . Eπιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 10πμ έως τις 14.15 στη λίμνη Πλαστήρα. Θέμα του εργαστηρίου: «Η έννοια του τρα Eπιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 10πμ έως τις 14.15 στη λίμνη Πλαστήρα. Θέμα του εργαστηρίου: «Η έννοια του τρα Rating: 0

Επιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους στην Καρδίτσα

Επιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους στην Καρδίτσα

Eπιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 10πμ έως τις 14.15 στη λίμνη Πλαστήρα. Θέμα του εργαστηρίου:

«Η έννοια του τραγικού στο αρχαίο θέατρο και στο  κινηματογράφο»

Το εργαστήριο διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημονικής – Παιδαγωγικής  Καθοδήγησης Δ.Ε. της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Καρδίτσας. Θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Καζάρμα». Η παραχώρηση της αίθουσας είναι ευγενική προσφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Γαλαγάλα.  Εισηγητές θα είναι:

  • ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής- Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης και
  • ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων  Καρδίτσας κ. Ηρακλής Τσιάμαλος.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα γίνει χωρισμός σε ομάδες των έξι ατόμων. Κάθε μια θα αναλάβει την μελέτη αποσπασμάτων από αρχαίες τραγωδίες και κινηματογραφικές ταινίες και, με οδηγίες που θα της έχουν δοθεί, θα παρουσιάσει  (μετά από ένα χρονικό διάστημα 45 λεπτών περίπου) στην ολομέλεια ένα δικό της φύλλο εργασίας για τους μαθητές, στο πλαίσιο της χρήσης του συγκεκριμένου υλικού για την οργάνωση μιας διδασκαλίας στην τάξη.

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε όσους εκπαιδευτικούς διδάσκουν δραματική ποίηση στο Γυμνάσιο και  αρχαία ελληνική τραγωδία στο Λύκειο αλλά και σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό θέλει να γνωρίσει και να ανιχνεύσει, μέσα από  μια καθαρά βιωματική προσέγγιση, νέες προτάσεις για τη διδασκαλία των κλασσικών αριστουργημάτων της αρχαίας τραγωδίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή