Επισήμως με Πέρυ Χαρτοπούλου η ΡΙζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Η δικηγόρος Πέρυ Χαρτοπούλου ανακηρύχτηκε επισήμως το Σάββατο υποψήφια δήμαρχος Καλαμπάκας, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, επικεφαλής του συνδυα Η δικηγόρος Πέρυ Χαρτοπούλου ανακηρύχτηκε επισήμως το Σάββατο υποψήφια δήμαρχος Καλαμπάκας, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, επικεφαλής του συνδυα Rating: 0

Επισήμως με Πέρυ Χαρτοπούλου η ΡΙζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας

Επισήμως με Πέρυ Χαρτοπούλου η ΡΙζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας

Η δικηγόρος Πέρυ Χαρτοπούλου ανακηρύχτηκε επισήμως το Σάββατο υποψήφια δήμαρχος Καλαμπάκας, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Καλαμπάκας», ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, συσπειρώνοντας και δημότες που δεν ανήκουν στον κομματικό αυτόν χώρο.

Στη διάρκεια της συνέλευσης του συνδυασμού η κα Χαρτοπούλου, έδωσε το στίγμα της υπογραμμίζοντας ότι, «η επικεφαλής δεν είναι παρά η αιχμή του δόρατος. Είμαστε παράταξη κι έτσι θα λειτουργούμε».

Η κα. Χαρτοπούλου έχει ήδη μετάσχει σε κοινωνικά κινήματα και διαθέτει γνώσεις, εμπειρία, δυναμισμό και φρέσκο αέρα, προκειμένου, ως επικεφαλής και με τη συνεργασία των μελών της παράταξης, να προωθήσει τις θέσεις και τις απόψεις για όλον τον Δήμο.

 

Το πολιτικό πλαίσιο

Στην ομιλία της η κα Χαρτοπούλου κινήθηκε σε δύο άξονες. Ο ένας, η κατάσταση που επικρατεί στην Αυτοδιοίκηση γενικά, ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «Αν υπήρχε δυνατότητα, οι θεσμοί να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο πρώτος που όφειλε να το κάνει θα ήταν η Τ.Α. Με μείωση 65% των θεσμοθετημένων κρατικών πόρων, μείωση 30% που θα φτάσει 50% του απασχολούμενου σε αυτήν προσωπικού, θα έπρεπε να πρωτοστατεί σε ένα κοινωνικό μέτωπο ανατροπής αυτών των πολιτικών». Επίσης, ότι «η νεοφιλελεύθερη αντίληψη κατάργησης του κράτους πρόνοιας, ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών γενικού κοινωνικού ενδιαφέροντος (παιδεία, υγεία, πρόνοια) και των φυσικών πόρων, αποτελεί το σχέδιο – οδηγό της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας. Το ποσοστό 30-35% των Δημόσιων δαπανών του ΑΕΠ που επιδιώκει η τρόϊκα και υπηρετεί με σθένος η συγκυβέρνηση αντιστοιχεί σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν».

Επομένως, για τον συνδυασμό, κυρίαρχα ζητήματα είναι:

– η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου σε τοπικό επίπεδο , ενός μετώπου συμβολής στην πάλη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών

– η απόπειρα ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών, συγκρότησης ανοικτών στην κοινωνία Δημοτικών κινήσεων, με αντιμνημονιακά, δημοκρατικά, κοινωνικά, ριζοσπαστικά και οικολογικά χαρακτηριστικά που θα μπορούν να διεκδικούν και να επιδιώκουν μέσα από ευρύτερες συμμαχίες, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Ο δεύτερος άξονας, αφορούσε στο διακύβευμα των εκλογών: «η Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει ως ένας πυλώνας ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών ή θα παραμείνει ένας γραφειοκρατικός, αποστεωμένος θεσμός παραγωγής παραγόντων και παραγοντίσκων προθύμων να υπηρετήσουν τις κεντρικές πολιτικές που θα τους υπαγορευτούν;».

Η απάντηση ήταν σαφής:

«Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν και ας δώσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το νόημα και την αξία που της αφαίρεσαν. Ο αγώνας είναι διμέτωπος στα κινήματα, στη συγκρότηση μετώπων αντίστασης, αλλά και στην επεξεργασία εναλλακτικών προτάσεων για το μέλλον του τόπου μας και της Αυτοδιοίκησης».

 

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Η διακήρυξη

 

Το κείμενο της διακήρυξης, αναφέρει:

 

Ποιος και με τη βοήθεια ποιών δυνάμεων θα αναστήσει αυτόν τον τόπο; Μήπως οι εκπρόσωποι του παρελθόντος οι οποίοι περιφερόμενοι διαχειρίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα, πελατειακές σχέσεις και προνόμια για λίγους; Όλα αυτά είναι τόσο δεδομένα ώστε φαίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να τα αντιμετωπίσει μία εναλλακτική πρόταση αυτοδιοίκησης.
Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Είμαστε μία ομάδα προσώπων που πιστεύουμε ότι μέσα σε μία κατάσταση πολιτικής και κοινωνικής βαρβαρότητας αξίζει να αγωνιστούμε για μία καλύτερη μοίρα στον τόπο μας.

Απευθυνόμαστε σε κείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να είμαστε μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης. Μιλάμε σ’ αυτούς που παρατηρούν χρόνια τώρα ότι η διαχείριση των κοινών στον τόπο τους οδηγεί στον μαρασμό και την απογοήτευση και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.

Τώρα πλέον χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα πορευτούν μαζί μας σε μία άλλη αντίληψη για την ανάπτυξη της κοινωνίας για την προκοπή του τόπου μας. Τους θέλουμε εργάτες και αφεντικά στον τόπο τους και όχι μετανάστες. Να οραματίζονται ειδικά οι νέοι έναν Δήμο συμπαραστάτη στις προσδοκίες τους που δεν θα αιχμαλωτίζει και δεν θα ευτελίζει τα όνειρά τους. Ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι ο σιδερένιος βραχίονας του μνημονιακού κράτους και κανάλι κοινωνικοοικονομικής αφυδάτωσης του τόπου μας.

Καλούμε κάθε δημιουργικό πολίτη να ενεργοποιηθεί από σήμερα και να συμβάλλει με την εμπειρία του, τη γνώση του , τις ιδέες και την πράξη του για την δημιουργία ενός Δήμου εργαλείο ανάπτυξης με μοχλούς τον πολιτισμό, το εμπόριο, τον τουρισμό, το αστικό περιβάλλον και τελικά την φροντίδα του πολίτη.

Αν όχι τώρα, πότε, αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή