"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ – ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ 2o ΣΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (φυλακών).

lafarm

Σχετικά άρθρα

το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων είχε την τιμή να υποδεχθεί τους καθηγητές του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), Τσαγκάρη Απόστολο και Καμούτση Κωνσταντίνο, κατόπιν πρόσκλησης της συμβούλου σταδιοδρομίας του σχολείου, Λιόντου Ευαγγελίας, η οποία είναι και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του εν λόγω τμήματος.
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που μελετούν, συρταριέρα, γραφείο και κείμενο
Οι κ. Τσαγκάρης και Καμούτσης, παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου με εύκολο και κατανοητό τρόπο την εξέλιξη της ρομποτικής και τους τομείς στους οποίους αυτή εφαρμόζεται. Εκτός από ενδιαφέρουσες πληροφορίες παρουσιάστηκε και άφθονο φωτογραφικό υλικό, γεγονός που διατήρησε το ενδιαφέρον των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, η θετική διάθεση των δύο καθηγητών και ο εκλαϊκευμένος τρόπος παρουσίασης σε συνδυασμό με το υψηλό τους ακαδημαϊκό υπόβαθρο, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Τέλος, η παρουσίαση είχε και διαδραστικό χαρακτήρα καθώς οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τρεις ρομποτικές κατασκευές με Lego Spike Prime, εξοπλισμό που είχαν φέρει οι δύο καθηγητές μαζί τους από το ΔΙΠΑΕ.
Το σχολείο μας αφουγκραζόμενο τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τις διαφορετικές κλίσεις των εκπαιδευόμενων, στηρίζει τέτοιου είδους καινοτόμες δράσεις, καθώς η Ρομποτική θεωρείται η νέα τάση βιωματικής μάθησης στη Σύγχρονη Εκπαιδευτική Κοινότητα. Είναι ένα εργαλείο διδακτικής προσέγγισης μαθημάτων που σχετίζονται με τις επιστήμες της πληροφορικής, της μηχανικής και της τέχνης και συμβάλλει στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης, της δημιουργικότητας, του πειραματισμού και άλλων δεξιοτήτων.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που μελετούν, σκέιτμπορντ και κείμενο που λέει "Νέες Τεχνολογίες και 4n Βιομηχανική Επανάσταση Μύθοςή ΜύθοςήΠραγματικότητα; Πραγματικότητα;"
Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές Τσαγκάρη Απόστολο και Καμούτση Κωνσταντίνο για την άψογη παρουσίαση και για τον χρόνο που διέθεσαν καθώς για την υλοποίηση της δράσης χρειάστηκε να ταξιδέψουν αυθημερόν από την Θεσσαλονίκη και ελπίζει και σε μελλοντικές ανάλογες δράσεις σε συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης