Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων προς τους βουλευτές του Νομού Reviewed by Momizat on .     Καθώς το ζήτημα των κατασχέσεων των επιχειρηματικών λογαριασμών βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων και πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρήζει ρ     Καθώς το ζήτημα των κατασχέσεων των επιχειρηματικών λογαριασμών βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων και πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρήζει ρ Rating: 0

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων προς τους βουλευτές του Νομού

magazia11

 

 

Καθώς το ζήτημα των κατασχέσεων των επιχειρηματικών λογαριασμών βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων και πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρήζει ρεαλιστικής αντιμετώπισης, έντιμης και άμεσης επίλυσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε επιστολή στους βουλευτές του Νομού Τρικάλων κα. Δριτσέλη, κ. Παπαδόπουλο, κ. Σιμορέλη και κ. Σκρέκα σχετικά με την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων.

Στην επιστολή αναφερόταν συγκεκριμένα πως:

 

«Η μέχρι σήμερα εφαρμογή μέτρων δέσμευσης και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από το πρώτο ευρώ, οδηγεί σε αποτελέσματα αντίθετα από τον λόγο για τον οποίο η ίδια η κατάσχεση εφαρμόζεται. Στερεί από τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, ώστε να παράξουν έσοδα που τους επιτρέπουν την αποπληρωμή των οφειλών τους. Ταυτόχρονα, επηρεάζουν αρνητικά τους εργαζόμενους της κάθε επιχείρησης, αφού δεν είναι δυνατόν να τους καταβληθεί ο μισθός τους, αλλά και τους προμηθευτές της.

Δεδομένου ότι παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να υποδεικνύουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη αυτό να επεκταθεί για τον επιχειρηματικό κόσμο. Με αυτό το μέτρο οι επιχειρηματίες θα μπορούν να υποδεικνύουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίζει να λειτουργεί και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Βάσει αυτών, θα παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες, μέσω γνωστοποίησης ενός λογαριασμού σε πιστωτικό ίδρυμα, να διευκολύνονται στην τροφοδοσία των βασικών λειτουργιών της επιχείρησής τους με την σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού με τις συσκευές POS και τις εισπράξεις της επιχείρησης από την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Κύριε βουλευτή, ρόλος σας τις δύσκολες στιγμές που περνάμε είναι ιδιαίτερα σημαντικός και προϋποθέτει υπεύθυνη στάση στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου των Τρικάλων, γεγονός που είμαστε βέβαιοι πως και εσείς αντιλαμβάνεστε.

Ως εκπρόσωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, σας καλούμε να ασκήσετε πίεση στην Κυβέρνηση, προκειμένου να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, καθώς η μη εφαρμογή του μέτρου αυτού πυροδοτεί αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις στην αναστολή της λειτουργίας τους».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή