Επιστολή Μαράβα για τον ΕΝΦΙΑ Reviewed by Momizat on .   Επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Τρικάλων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ΠΥΛΗΣ Κώστας Μαράβας σχετικά με τον ΕΝΦ   Επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Τρικάλων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ΠΥΛΗΣ Κώστας Μαράβας σχετικά με τον ΕΝΦ Rating: 0

Επιστολή Μαράβα για τον ΕΝΦΙΑ

Επιστολή Μαράβα για τον ΕΝΦΙΑ

 

Επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Τρικάλων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ΠΥΛΗΣ Κώστας Μαράβας σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και το μείζον πρόβλημα που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής μας.

Αναλυτικά η επιστολή είχε ως εξής:

Κύριοι, Επικοινωνώ μαζί σας για να σας επισημάνω το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στους κατοίκους του ορεινού Δήμου ΠΥΛΗΣ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Εμβρόντητοι έχουν μείνει οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και κενών ακινήτων όταν άρχισαν να πληροφορούνται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα αλλά όπως προκύπτει πλέον με αριθμούς, με βάση τα εκδοθέντα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, υπερφορολογούνται. Τη στιγμή που οι αντικειμενικές αξίες δεν ΑΛΛΑΞΑΝ από πέρυσι, δε νοείται αύξηση 600% και άνω των φετινών λογαριασμών.

Παράδειγμα: Στο Πολυνέρι, παλιό κτίσμα του 1930, 30 τμ, με 1500 τμ οικόπεδο, υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ με αντικειμενική αξία 168.062 ευρώ και καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ. Επίσης αγρότης από τους Γόμφους καλείται να πληρώσει 3.900 ευρώ για αγροικία 50 τ.μ. που βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο ενός στρέμματος.

Το σύνολο δηλαδή των κατόχων ακινήτων στα χωριά μας, διαπίστωσε ότι είχαν ξυπνήσει πλούσιοι ενώ είχαν κοιμηθεί φτωχοί.

Ανήκω άλλωστε σε αυτούς που πιστεύουν πως η δίκαιη φορολογία σε συνάρτηση με την συνέπεια των πολιτών αποτελούν το βασικό εργαλείο για την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από τη κρίση.

Στη περίπτωση όμως αυτή η κατάσταση έχει ξεφύγει και αρκετοί συνδημότες μου βρίσκονται σε απόγνωση.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να προχωρήσετε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες, κοινοβουλευτικές ή μη, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να επανέλθει η ομαλότητα στη καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Με την παράκληση να ενεργήσετε άμεσα,

 

Κώστας Μαράβας

Δήμαρχος ΠΥΛΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή