"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Επιστολή Παπαστεργίου στον ΟΣΕ για το Κηπάκι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επιστολή για το θέμα της διάβασης του ΟΣΕ στο Κηπάκι απέστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνει στον πρόεδρο και δ/νοντα σύμβουλο του οργανισμού κ. Π. Θεοφανόπουλο, το θέμα της εφαρμογής των ομόφωνων αποφάσεων υπ’ αριθμ. 16 και 131/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Αυτές οι αποφάσεις ζητούν τη διατήρηση της υφιστάμενης διάβασης, η οποία, φέρεται ως έτοιμη να αποξηλωθεί.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κοινοποίησε την επιστολή στους υπεύθυνους της Δ/νσης Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ (τον Διευθυντή κ. Π. Πανόπουλο και τον Προϊστάμενο του τμήματος Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας κ. Δημ. Τζιβάρα), αλλά και στους Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό,. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, Εισαγγελέα Τρικάλων και ΑΔ Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:
Αξιότιμοι κύριοι

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, την εκ νέου πιθανότητα, να αποξηλωθεί η κατασκευή της φυλασσόμενης διάβασης του ΟΣΕ στον οικισμό Κηπακίου του Δήμου Τρικκαίων.
Θεωρούμε ότι ύψιστο καθήκον για έναν οργανισμό μεταφορών και δη για τον ΟΣΕ, αποτελεί η ασφάλεια επιβατών, αλλά και κατοίκων, που διαβιούν σε περιοχές από τις οποίες διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή.
Υποστηρίζουμε τη διευκόλυνση των κατοίκων ως προς την επαφή τους με τον υπόλοιπο πολεοδομικό ιστό της πόλης των Τρικάλων, και, κυρίως, τη μη απομόνωσή τους, για κοινωνικές, οικονομικές, εκπαιδευτικές, αλλά και θρησκευτικές ανάγκες τους.
Κατανοούμε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, αλλά θεωρούμε ότι ένα ελάχιστο ποσόν, για προς την κατασκευή δεύτερης διάβασης στη διασταύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής με τον νέο, δυτικό περιφερειακό της πόλης, δεν βλάπτει την οικονομική πολιτική του ΟΣΕ.
Αντιθέτως, σε μια τέτοια περίπτωση, θα έπαυαν, η δυσανασχέτηση και η δυσαρέσκεια που αυτήν την περίοδο επικρατούν ανάμεσα στους κατοίκους του οικισμού, σε σχέση με τον δημόσιο φορέα παροχής σιδηροδρομικού έργου.
Επομένως, είναι σαφές ότι στεκόμαστε και επιμένουμε για την εφαρμογή των δύο ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων – επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής – για τη διατήρηση της υπάρχουσας σήμερα ισόπεδης σιδηροδρομικής διάβασης του ΟΣΕ.
Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων δηλώνει τη συμπαράστασή της στις απόψεις των κατοίκων και επιδιώκει την άμεση εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων (υπ’ αριθμ 16 και 131/2014).
Στόχος μας ήταν και παραμένει η ύπαρξη ουσιαστικού διαλόγου και συνεργασίας με τον Οργανισμό, με μόνο στόχο την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης