"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Επιστολή Πολάκη: «Δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω τον Τσίπρα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επιστολή απολογίας απέστειλε προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  και προσωπικά προς τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης, ενόψει της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που συνεδριάζει αύριο. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα από πολύωρη κοινή συνεδρίαση, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος αποφάσισαν ομόφωνα «να εισηγηθούν στην Πολιτική Γραμματεία τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης αναμέτρησης». 

Ο Π. Πολάκης είχε παραπεφθεί, επίσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Στην επιστολή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναφορικά με την επίχαμη ανάρτησή του πως «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα». 

Η επιστολή Πολάκη προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας 

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Π.Γ., αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, την οποία, άλλωστε, μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτησή μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.

Η πρόθεσή μου, ωστόσο, δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία, προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να “κρυφακούει” θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Παύλος Πολάκης»

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τζάμπα μάγκας…μόλις είδε τα δύσκολα,έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια…σκέφτηκε οτι”όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος “.

    • Η μεγίστη διαφορά με το κόμμα της ΝΔ. Εκεί όλοι παρακαλάνε να γυρίσει ο Κώστας Καραμανλής ο Γ΄, για να μην τον ”φάει ο λύκος”. ΔΕΝ φαντάζονται την παράταξη άνευ …Καραμανλή, ασχέτως εάν τον ”επιβαρύνουν” 57 κιβούρια έμπλεα νέων ανθρώπων.
      Υ.Γ. Τα 42.000 ευρώ, από την τσέπη τους θα τα βάλουν; Διότι και οι άλλοι στην Ηλεία το 2007 το ”γυρίσανε το παιγνίδι” με τα τσουβάλια λεφτά (κάργα λιφτά, γέμσι του πουτάμ’ λιφτά).

  2. Μια κότα στρουμπουλή….. για σκεψου τώρα έναν Πολάκη να του σέρνουν όλα αυτά και να μη μπορεί να μιλήσει. Τζάμπα μάγκας! Αλλά και οι άλλοι αφορμή ψάχνανε για να τον ξαναβάλουν στα ψηφοδέλτια.

  3. Από το ίδιο πτηνοτροφείο έχουν βγει και ο Πολάκης και ο ” τέως” διοικητής του ΓΝΤρικάλων….ας κάτσουν και οι δύο να κλωσήσουν τα αυγά τους και να το βουλώσουν…μάγκες του γλυκού νερού είναι και οι δύο…

  4. Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι που θα σας έβαζε ο σαχλόμαγκας 2 μέτρα κάτω από την γη…τον σφάξατε τον Κρητίκαρο σαν κότα…

  5. Γιατι ρε τα βάζετε με τον Πολάκη? και δεν λέτε τίποτα για την αρχηγάρα? Μπορούσε να τον διώξει? όχι βέβαια. Συνεχώς τα έλεγε ο Πολάκης και τι πάθαινε? τίποτα! “έλα μώρε έτσι είναι αυτός, αψύς κρητικός, εεε δεν έγινε και τίποτα! Μια χαρά τα βόλεψε ο αρχηγός: είπα, ξειπα, πρώτη φορά είναι? το έχει καλά το παραμύθι. Σκέψου βγήκε στο ΜΕΓΑ ( τους πείραξε και η Τζήμα), και όταν τον ρώτησε “τι θα γίνει αν χάσετε? Και τι απάντησε? ΣΙΓΑ εμένα με ψήψησαν 150000 άνθρωποι (σιγά μη φύγω) αφού τους κάνω ότι θέλω, πρώτη φορά θα είναι? Δικό μου είναι το κόμμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης