Επιστολή σε βουλευτές για το ν/σ για τα δάση Reviewed by Momizat on . Κυρίες και κύριοι βουλευτές Αξιότιμε κ. / Αξιότιμη κα Βουλευτή, Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, έτυχε σε σας να επωμισθείτε  σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των ελληνικ Κυρίες και κύριοι βουλευτές Αξιότιμε κ. / Αξιότιμη κα Βουλευτή, Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, έτυχε σε σας να επωμισθείτε  σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των ελληνικ Rating: 0

Επιστολή σε βουλευτές για το ν/σ για τα δάση

Επιστολή σε βουλευτές για το ν/σ για τα δάση

Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Αξιότιμε κ. / Αξιότιμη κα Βουλευτή,

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, έτυχε σε σας να επωμισθείτε  σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των ελληνικών δασών και συνακόλουθα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτής της Χώρας .

Yποθέτω ότι γνωρίζετε, όπως όλοι οι νουνεχείς κάτοικοι αυτής της χώρας, ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες υπήρχαν πάντοτε δικαιολογίες για την απομείωση  και κυρίως για την «απαρτίωση» των δασών. Με το μήνυμα αυτό εκφράζω τη διαφωνία μου με το σχέδιο νόμου για την πολεοδόμηση και οικιστική ανάπτυξη των δασών . Όπως θα έχετε και εσείς διαπιστώσει, οι απανωτές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που επιφυλάσσουν μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις με πρόσχημα την προσέλκυση επενδύσεων, έχουν προκαλέσει μια πολύπλευρη και ακομμάτιστη αντίδραση από πρόσωπα, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κλπ.

Σε αυτή την αντίδραση συμμετέχω, απευθύνοντας κάλεσμα προς εσάς τους βουλευτές που θα κληθείτε να ψηφίσετε αυτά τα νομοσχέδια, καθότι η κοινωνία γνωρίζει ότι στο προκείμενο θέμα δεν λειτουργείτε υπό πίεση – δηλαδή πίεση ανάλογη αυτής που επέβαλε τις δυσάρεστες  αποφάσεις της τελευταίας τετραετίας και ως εκ τούτου, σας ζητάω αφού το μελετήσετε πολύ σοβαρά και αν δεν έχετε τον ανάλογο χρόνο, σας το εισηγηθούν οι επιστημονικοί σας συνεργάτες, να  επιστρατεύσετε την ευθυκρισία σας με αποφασιστικότητα στο τι θα πράξετε ώστε  το σχέδιο νόμου για την οικοδόμηση των δασών που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουλίου να είναι σε αρμονία με την πλειοψηφία της βούλησης της Ελληνικής κοινωνίας ως προς την προστασία και διαφύλαξη των δασών και δασικών εκτάσεων, καθότι και σεις με τις αποφάσεις σας θα κριθείτε αντίστοιχα από τους πολίτες.

Με την όποια μικρή, αδύναμη φωνή μου σας καλώ να μην το υποστηρίξετε, καθώς και οποιοδήποτε νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που:

  • Νομιμοποιούν οποιουδήποτε είδους αυθαίρετες κατασκευές και δραστηριότητες σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, και επανακαθορίζουν την έκτασή τους, για να εξαιρεθούν οι παρανομούντες·
  • Δεν διασφαλίζουν την προστασία φυσικών οικοσυστημάτων·
  • Επιδεινώνουν τους όρους δόμησης σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, επιτρέπουν έργα και δραστηριότητες που υποβαθμίζουν τα φυσικά οικοσυστήματα και παρακάμπτουν τις ισχύουσες ρυθμίσεις προστασίας σε εθνικά πάρκα και άλλες προστατευόμενες περιοχές·
  • Μειώνουν την έκταση της κοινόχρηστης και αδόμητης παραλίας.

Θα καταλήξω με κάποιους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, που και σεις τους επικαλείστε σε ομιλίες σας πλειστάκις :

·         “….῞Ενα τοπίο δέν εἶναι, ὅπως τό ἀντιλαμβάνονται μερικοί, κάποιο ἁπλῶς σύνολο γῆς, φυτῶν καί ὑδάτων. Εἶναι ἡ προβολή τῆς ψυχῆς ἑνός λαοῦ στήν ὕλη…..

·         Τό καίριο στή ζωή αὐτή κεῖται πέραν τοῦ ἀτόμου. Μέ τή διαφορά ὅτι, ἄν δέν ὁλοκληρωθεῖ κανείς σάν ἄτομο –καί ὅλα συνωμοτοῦν στήν ἐποχή μας γι’ αὐτό– ἀδυνατεῖ νά τό ὑπερβεῖ”.»
Θα εκτιμήσω πολύ μια απάντησή σας στα ανωτέρω.

 

Με εκτίμηση και σεβασμό στο έργο σας

Δρ Βάρρας Γρηγόριος

Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος

τ. Πρόεδρος Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή