"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7.7 C
Trikala

Επιστολή Χατζηγάκη στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αγροτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο γεωργοκτηνοτροφικός κλάδος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη των Τρικάλων. Με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης ζητάει την στήριξη αυτών που επλήγησαν από τον ισχυρό παγετό που προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης (29/3). Συγκεκριμένα, ολόκληρη η επιστολή που έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή γιατί πρόσφατα καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε στάδιο ανθοφορίας και καρπόδεσης από τον ισχυρό παγετό που προέκυψε το βράδυ της Τετάρτης (29/3). Οι χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους μείον τρεις βαθμούς κελσίου έπληξαν πυρηνόκαρπα, κορόμηλα, κεράσια, αμυγδαλιές αλλά και καλλιέργειες πατάτας. Η οικονομία του Νομού Τρικάλων, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βασίζεται στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα και επιβάλλεται να στηριχθεί για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Πρέπει άμεσα να γίνει αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος πρέπει να δείξει ταχύτερα αντανακλαστικά, να προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών και κυρίως να δρομολογήσει πληρωμή προκαταβολών και εξόφληση των πληγέντων πριν τη λήξη του έτους.

Όπως γνωρίζετε, η ζημιά σε συνάρτηση με το αυξημένο κόστος παραγωγής φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς. Σας μεταφέρω το δίκαιο αίτημα τους, και ειδικά των αμυγδαλοπαραγωγών για οριζόντια ενίσχυση είτε μέσω de minimis είτε μέσω άλλων συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων

Με εκτίμηση,

Μικέλης Χατζηγάκης,

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης