"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Επιστολών συνέχεια για το Χιονοδρομικό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αυτήν την επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τον τρόπο που επέλεξε η νέα δημοτική αρχή Πύλης να ξεκινήσει την θητεία της. Λέγοντας ψέματα και παραπληροφορώντας τους δημότες του Δ. Πύλης δεν πιστεύω ότι κάνει τίποτα παραπάνω από το να προσπαθεί είτε να δημιουργήσει εντυπώσεις, είτε να δικαιολογήσει την πιθανή αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων όσον αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.

Έτσι θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους ξέχασαν και να γνωστοποιήσω σε όσους δε γνωρίζουν, ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Μαράβας, καθώς και οι σημερινοί αντιδήμαρχοι, ήταν παρόντες

α) στη συζήτηση για τη σύσταση της δημοτικής Α.Ε., όπου θα παραλάμβανε και θα διαχαραζότανε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου (ως συνέχεια της κοινοπραξίας) την άνοιξη του 2011 και

β) στη συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του δανείου ύστερα από πρόταση της Συνεταιριστική Τράπεζας Θεσσαλίας (στα τέλη περίπου του 2011).

Εν συνεχεία, επειδή πιστεύω ότι μόνο οι αριθμοί λένε την αλήθεια, θα σας παραθέσω μερικά οικονομικά στοιχεία και προκαλώ τη νέα δημοτική αρχή να τα διαψεύσει αν δεν είναι αληθινά ειδάλλως να σωπάσει και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του.

Σαν Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον κο Κουφογάζο, παραλάβαμε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου μη ξέροντας καν πού, πώς, πόσα και γιατί τα χρωστάει, καθώς και με ταμείο μηδέν (και πλην θα έλεγα), με κομμένο τηλέφωνο και χωρίς φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών προς την ΔΟΥ.

Όφειλε:

1) Δάνειο προς τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, το οποίο είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο καθώς δεν είχε πληρωθεί καμία δόση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 600.000 ευρώ.

2)  Οφειλές προς τρίτους άνω των 200.000 ευρώ.

3)  Οφειλές προς ΔΟΥ περίπου 10.000 ευρώ.

Ακόμα στη λίστα των προβλημάτων παραλάβαμε:

1) χαλασμένο αναβατήρα, όπου ο προμηθευτής διεκδικούσε χρήματα αλλιώς δεν τον επισκεύαζε για να ξεκινήσει και 2) πίστα διαλυμένη από νεροφαγώματα.

Με όλα αυτά και πολλά αλλά μακρότερα προβλήματα αλλά και με ένα δήμο στο κόκκινο χωρίς να μπορεί να βοηθήσει οικονομικά, (σε αυτό είχατε συμβάλει και εσείς κε Μαράβα ως πρώην δήμαρχος Πειαλείων, καθώς ο δήμος σας παρέδωσε στον νέο καλλικράτειο Δήμο Πύλης χρέη περίπου 6.000.000 ευρώ, δηλαδή το 30-35% των χρεών αυτού)λειτουργήσαμε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου ή των δημοτών του και μειώσαμε και τις τιμές του αναβατήρα κατά 20-30%.

Στον οικονομικό απολογισμό που κάναμε την άνοιξη του 2012 και αφορούσε την περίοδο μέχρι και 31-12-2012 είχαμε καταφέρει να:

1)  Λειτουργήσουμε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

2) Διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων χωρίς περικοπές ημερομισθίων.

3) Πληρώσουμε τους φόρους προς τη ΔΟΥ, με απόρροια να λάβουμε επιτέλους φορολογική ενημερότητα.

4)  Διασφαλίσουμε σταθερά ετήσια έσοδα για την εταιρεία περίπου 60.000 ευρώ.

5)  Πληρώσουμε το κόστος σύστασης και πρώτης εγκατάστασης της Α.Ε.

6)  Επανασυνδέσουμε τη γραμμή τηλεφώνου αναβαθμισμένη, καθώς και συνδέσαμε κάμερες, ώστε να προβάλλεται onLine όλο το 24ωρο το χιονοδρομικό κέντρο.

7) Εξοφλήσουμε όλες τις υποχρεώσεις της χρήσης μας 2012 προς όλους εργαζόμενους- προμηθευτές- συνεργάτες- ΙΚΑ- ΔΥΟ κ.λ.π.

8) Πληρώσουμε στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας ποσό άνω των 30.000 ευρώ για τη ρύθμιση του δανείου και τέλος

9)  Παραδώσουμε ταμείο άνω των 65.000 ευρώ, το οποίο δεν περιελάμβανε τα άνω των 5.000 ευρώ, που είχαμε να λαμβάνουμε από τον ΟΑΕΔ, καθώς και μισθώματα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου περί των 6.000 ευρώ.

Αυτά είχαμε καταφέρει εμείς…

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω στον κο Μαράβα μερικές ερωτήσεις και διαπιστώσεις του προς το δημοτικό συμβούλιο και προς τον τότε δήμαρχο κ. Κουφογάζο:

1) Δήμαρχε κάτι πρέπει να κάνεις. Ένα χιονοδρομικό κέντρο έχει ο δήμος μας. Δεν έχει τίποτε άλλο (χωρίς να προτείνεται βέβαια από τον κο Μαράβα κατά τη συζήτηση των χρεών κάποιος τρόπος που θα έπρεπε να βρεθεί ώστε να μην κλείσει).

2) Δήμαρχε ακούστηκε ότι θα κλείσει το χιονοδρομικό κέντρο. Αληθεύει; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα.

3) Ζητούμε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο περισσότερες ημέρες, που κατά τη θητεία μου ως αντιπρόεδρος της εταιρείας λειτουργούσαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων, Π-Σ-Κ. γιορτές, αργίες και τις καθημερινές εάν υπήρχαν επισκέψεις σχολείων.

4) Ούτε μια γεννήτρια δεν είστε ικανοί να βάλετε; -να σας θυμίσω ότι είχε γίνει διακοπή ρεύματος για μια ημέρα και έτσι έμεινε κλειστός ο αναβατήρας.

Εδώ αναρωτιέμαι… Αυτά τα ερωτήματα τα θέσατε στον εαυτό σας κε Μαράβα; Και αν ναι μετά από όλα τα παραπάνω πως περάσατε στο πιθανό κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν οι δηλώσεις σας;

Τέλος πιστεύω ότι ο κ. Μαράβας θα μπορούσε να βρει τρόπο να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου ως πόλος τουριστικής έλξης και αναβάθμισης του Δ. Πύλης, καθόσον ο ίδιος είναι επιχειρηματίας και γνωρίζει από επιχορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις και επιχειρηματικά δάνεια. Έτσι εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και το αυτονόητο, έτσι ώστε η νέα δημοτική αρχή να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο, με διαφανείς διαδικασίες, χρηστή και έντιμη διαχείριση και χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες με νέους φόρους.

Με τιμή,

Αθανάσιος Πλαβός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης