Επιστρέφει μετά από χρόνια στην ενεργή πολιτική ο Φώτης Κουβέλης … Reviewed by Momizat on . Η κίνηση που αιφνιδίασε πολλούς ήταν η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έκανε δυναμική επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού και η απορία Η κίνηση που αιφνιδίασε πολλούς ήταν η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έκανε δυναμική επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού και η απορία Rating: 0

Επιστρέφει μετά από χρόνια στην ενεργή πολιτική ο Φώτης Κουβέλης …

Επιστρέφει μετά από χρόνια στην ενεργή πολιτική ο Φώτης Κουβέλης …

Η κίνηση που αιφνιδίασε πολλούς ήταν η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έκανε δυναμική επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού και η απορία δεν σχετίζεται τόσο με την υπουργοποίηση, όσο με το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης τοποθετήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, ως αναπληρωτής του Πάνου Καμμένου.

Ουδείς μπορεί να αντιληφθεί το πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο δίδυμο, ιδίως με δεδομένη την πολιτική απαρέσκεια που είχε εκφράσει παλαιότερο ο κ. Κουβέλης για τον κ. Καμμένο.

Το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει εδώ και κάποιο καιρό, όπως διαφαινόταν και από δηλώσεις του ίδιου του Φώτη Κουβέλη.

Το 2012, η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Στις 21 Ιουνίου 2013 αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, εξαιτίας του «μαύρου» στην ΕΡΤ και ο Αντώνης Σαμαράς ηγήθηκε κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που οδήγησε σε εκλογές και την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Το όνομα του Φώτη Κουβέλη είχε ακουστεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που εκτιμούσαν πως θα έμπαινε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ στα τέλη του 2015. Τελικά σήμερα, έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας του από την ενεργή πολιτική, ορίστηκε ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχόλια (3)

 • Αριστερός ψάλτης, δεξιός καντηλανάφτης

  Απάντηση
 • Hlias

  Σαν Τρικαλινοί πρέπει να τον στηρίξουμε ακόμη μια φορά στα νέα του καθήκοντα!
  Άλλωστε θα έχει και παιδιά για τακτοποίηση τα οποία και εμείς θα έχουμε να τα ψηφιζουμε στο μέλλον.
  Πρέπει επίσης να ομολογήσουμε ότι με την ενασχόλησή του με την “αριστερά” δεν είχε και χάσιμο σε αντίθεση με κάποιους άλλους που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν ή έχασαν ακόμη και τη ζωή τους!!!

  Απάντηση
 • paratiritis

  Χαρά τα ντόπια κουβελάκια που τον κουβαλούσαν σαν εξαπτέρυγο, δεν λέγεται!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή