Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ – ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου Reviewed by Momizat on .   Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την πορεία την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία 17.30 Συνεχίζουμε στις 27 Νοέ   Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την πορεία την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία 17.30 Συνεχίζουμε στις 27 Νοέ Rating: 0

Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ – ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ – ΤΕΦΑΑ Τρικάλων  για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

 

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την πορεία την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία 17.30

Συνεχίζουμε στις 27 Νοέμβρη την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες και το λαό στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο!

 

41 χρόνιαμετά την εξέγερση του Νοέμβρη…

από τις μέρες που φοιτητές και μεγάλο τμήμα του λαού και της νεολαίας συγκρούστηκαν με τη χούντα των συνταγματαρχών που υπεράσπιζε τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, βγάζουμε συμπεράσματα: Ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να μένουν θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να επιβάλουν το δίκιο τους με τη δική τους δύναμη, χωρίς να περιμένουν σωτήρες.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξελίχτηκε σε μια αποφασιστική, αιματηρή σύγκρουση με τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία. Ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια.

Η δικτατορία, ήταν ένα καθεστώς τρόμου με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις. Όμως όλη η 7χρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν!

Γιατί δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με ψίχουλα! Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!

Θέλουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας!

Όχι περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και ολιγόμηνης κακοπληρωμένης δουλειάς!

Η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό πρέπει να είναι στοιχείο της πάλης ενάντια στην πολιτική που διαλύει κάθε δικαίωμα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η καταστολή, τα ΜΑΤ που επεμβαίνουν όπου αναπτύσσεται αγώνας, οι διώξεις απεργιών, οι εισαγγελείς και οι εταιρίες security στα πανεπιστήμια, η κατάργηση του ασύλου, η αξιοποίηση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής γίνονται ακριβώς για να περνά σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.

Κανένας μόνος του! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Το προηγούμενο διάστημα, με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στο Σύνταγμα, χιλιάδες φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι έκαναν την επιλογή τους να βροντοφωνάξουν: Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα! Σε αυτό το λαϊκό ποτάμι που βούλιαξε την Αθήνα βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική! Έτσι συνεχίζουμε! Ήδη φοιτητές σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες σε μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις πλάι στους μαθητές, πλάι στους εργαζόμενους.

Τώρα είναι η ώρα για όσους αγανακτούν, όσους λένε «κάτι πρέπει να γίνει» να κάνουν το βήμα! Να μπουν στον αγώνα! Δεν χωράει άλλη αναμονή! Μην περιμένεις “σωτήρες”! Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, όχι από την αλλαγή χαλίφη στην κυβερνητική καρέκλα.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Να οργανωθούμε παντού, σε κάθε έτος και τμήμα! Μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, με ουσιαστική συζήτηση. Να ξεπεραστεί ο εκφυλισμός τους στο ΤΕΙ και το ΤΕΦΑΑ και να απομονώσουμε τις παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που τον δημιούργησαν κ τον συντηρούν και δεν εμφανίζονται για να συνεδριάζουν ούτε καν τα ΔΣ! Κάθε έτος να κάνει συνέλευση και να συζητήσει τα προβλήματά του, να εκλέξει την επιτροπή του.

Να αποδυναμωθούν όσοι μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη και την οργάνωση του αγώνα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες και το λαό γιατί έτσι παίρνουμε και δίνουμε τεράστια δύναμη!

Διεκδικούμε:

Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!

Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία! Εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία και άλλα κτίρια να γίνουν εστίες!

Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του Ιδρύματος!

Να μην μείνει κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία! Κανένας πρωτοετής από μετεγγραφή να μη χάσει το 1ο εξάμηνο!

Οι εργαζόμενοι των εργολαβιών να προσληφθούν απευθείας από το πανεπιστήμιο! Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές!

Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο!

Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου! Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751ευρώ! Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών! Να μη διαγραφεί κανένας που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!

Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του Ιδρύματος! Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα!

Παλεύουμε ενάντια στην ένταση του αυταρχισμού στα ιδρύματα, στα μέτρα που έχουν στόχο να εμποδίσουν τη συλλογική διεκδίκηση για να περνά ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική για ιδρύματα – επιχειρήσεις. Στις εταιρίες security, στην κατάργηση του ασύλου, στην παρέμβαση εισαγγελέων.

 

Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές στα Τρίκαλα, να συμμετάσχουν στον το μαζικό αγωνιστικό γιορτασμό των 41 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση  του Πολυτεχνείου, στην συγκέντρωση που διοργανώνουμε από κοινού μαζί με τους φορείς κ συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος, τις Γραμματείες Τρικάλων της Συμμαχίας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Ολοι την Δευτέρα στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία) στις 17.30!

Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ – ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή