Επιτυχής εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγεία Reviewed by Momizat on . Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί εμπόρευμα την Υγεία και σ΄αυτό συμφωνούν με ή χωρίς περιστροφές οι πολιτικοί της υπερασπιστές   Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλ Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί εμπόρευμα την Υγεία και σ΄αυτό συμφωνούν με ή χωρίς περιστροφές οι πολιτικοί της υπερασπιστές   Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλ Rating: 0

Επιτυχής εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγεία

Επιτυχής εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγεία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί εμπόρευμα την Υγεία
και σ΄αυτό συμφωνούν με ή χωρίς περιστροφές οι πολιτικοί της υπερασπιστές

 

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη χθεσινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Τρικάλων του Κόμματος για τις εξελίξεις στο σύστημα υγείας, την κατάσταση στο νομό μας και τις προτάσεις διεκδικήσεις του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Τρικάλων, ομιλήτρια ήταν επίσης και η Βάσω Μπακάση, μέλος της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.

Ο Γ. Λαμπρούλης αναφερόμενος στην ουσία των αναδιαρθρώσεων στην υγεία τόνισε:

«Η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σηκώνουν κουρνιαχτό για τα χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν με στοργή τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα στο χώρο. Έτσι δείχνουν τι τους ενοχλεί, ποια βαρίδια θέλουν να ξεφορτωθούν. Θέλουν να απαλλαχθούν από τα ελάχιστα δικαιώματα και κοινωνικές παροχές που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους

Η πολιτική της ΕΕ  στη «Λευκή Βίβλο» θεωρεί την Υγεία ατομική ευθύνη του καθενός και όχι υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει πρόσβαση στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους δίχως προϋποθέσεις

Η ΕΕ προωθεί Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά και στην Υγεία για να αρθούν τα εμπόδια στην επιχειρηματική δράση και τόνισε ότι τα μέτρα που περνούν αποτελούν μέρος των αναγκαίων προσαρμογών του αστικού κράτους, με συνέπεια τα νοσοκομεία να γίνονται ΑΕ, να συγχωνεύονται και να καταργούνται, να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση και το προσωπικό, διότι στρατηγική επιλογή είναι η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα Υγείας προκειμένου να επεκτείνει το ιδιωτικό κεφάλαιο την επιχειρηματική δράση.

Όταν η κυβέρνηση μιλάει για εξορθολογισμό των δαπανών, για περιστολή της δαπάνης έχει μπροστά της τον τιμοκατάλογο που θα χρεώνει τις παροχές υγείας στους εργαζόμενους .Με τα ίδια επιχειρήματα περιόρισε τις ¨σπάταλες¨ συντάξεις, τα ¨σπάταλα δώρα και επιδόματα, «εξορθολόγησε» τα χρόνια συνταξιοδότησης. Είναι διαστροφή το επιχείρημα ότι η υγεία του λαού κοστίζει ακριβά, όταν οι τιμές και το κόστος το διαμορφώνουν οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι του φαρμάκου, της βιοιατρικής τεχνολογίας, του υγειονομικού υλικού κα. Προβάλουν τα φαινόμενα διαφθοράς ως αιτία των προβλημάτων για να κρύψουν ότι αυτά είναι σύμφυτα της εμπορευματοποίησης της υγείας. Σε κάθε περίπτωση η «παράνομη κερδοφορία» είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στη νόμιμη κερδοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά την ίδια αφετηρία με την κυβέρνηση, γιατί στηρίζει την ΕΕ, υποστηρίζει τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την αρχή της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και της υγιούς επιχειρηματικότητας και στην υγεία. Ο λεγόμενος ελεύθερος ανταγωνισμός στην υγεία δημιουργεί ένα περιβάλλον που λειτουργεί με τους νόμους που επιβάλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο χώρο και το οποίο δε σηκώνει καμιά εξυγίανση μπροστά στην κερδοφορία τους. Αυτό το περιβάλλον διευκολύνει τους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας να αυξήσουν τα κέρδη τους, διευκολύνει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα να κυριαρχήσει και να ανταγωνίζεται ένα συρρικνωμένο και υποβαθμισμένο Δημόσιο τομέα, στον οποίο θα πηγαίνει όποιος δεν έχει να πληρώσει. Μόνο το ΚΚΕ υποστηρίζει και παλεύει για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

 Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα ούτε από τον επιχειρηματικό δημόσιο τομέα που αναπτύσσεται, ούτε από τα διάφορα δίκτυα δήθεν φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης, τα οποία στήνονται σχεδιασμένα για να διαχειριστούν τη φτώχεια, να απαλλάξουν το κράτος από τις ευθύνες του,να «μαντρώσουν» τις κοινωνικές αντιδράσεις.»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η λαϊκή πάλη για να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στην Υγεία και να αποσπά και ορισμένες κατακτήσεις, θα πρέπει να συνδέει αυτό τον αγώνα με την προοπτική να διαμορφωθούν κοινωνικοί και πολιτικοί όροι για άλλο δρόμο ανάπτυξης της παραγωγής και της οικονομίας με εξουσία εργατική-λαική, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ανάμεσα σ’ αυτές και για υγεία πρόνοια φάρμακο και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο έτσι,τόνισε, τα σύγχρονα μέσα και οι υπηρεσίες υγείας να αξιοποιηθούν για καθολική και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς πληρωμές άμεσα από την τσέπη είτε έμμεσα από τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή υπογράμμισε είναι διέξοδος από την κρίση σε όφελος του λαού

Στην ομιλία της η Βάσω Μπακάση στάθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα της περίθαλψης στο νομό Τρικάλων,καθώς και στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για ανάδειξη των ζητημάτων και διεκδίκησης λύσεων. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Το ΚΚΕ, έχει αναδείξει πολλά από τα προβλήματα της υγείας στο νομό Τρικάλων με περιοδείες, συναντήσεις και συσκέψεις με τους εργαζόμενους στους χώρους, με συμμετοχή στελεχών του Κόμματος, όπως ο σ. Λαμπρούλης που βρίσκεται μαζί μας σήμερα, ο  Αχ.Κανταρτζής γραμματέας της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ.α. Δόθηκαν συνεντεύξεις Τύπου, για την κατάσταση και τα οξυμμένα προβλήματα( μάλιστα 3 τον τελευταίο χρόνο), καθώς και αρκετές ανακοινώσεις που ενημέρωναν τον Τρικαλινό λαό για την όλη κατάσταση.

Αναδείξαμε πολλά προβλήματα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο καταθέτοντας  10 ερωτήσεις στη Βουλή τον τελευταίο χρόνο: για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων, γενικές και ειδικότερα κατά τμήμα (Φαρμακείο – Παιδιάτρους – Ψυχιατρική – Ουρολογική – Πνευμονολογική – Μ.Ε.Θ.- Ω.Ρ.Λ. – Οφθαλμολογική- Τεχνητό Νεφρό – Εφημερίες Γιατρών – ελλείψεις σε προσωπικό), για την λειτουργία των ιατρείων ΕΟΠΥΥ κ.λπ. Πολλά από αυτά αναδείχτηκαν και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους του ΚΚΕ.

Οι δυνάμεις του κόμματος, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που δρουν μέσα στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα, συνέβαλαν στον αγώνα για την υγεία. Ήταν καταλυτική η δράση τους πχ στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων και άνεργων, στον αποκλεισμό των ταμείων του Νοσοκομείου για να καταργηθεί τα χαράτσι 5& 25 ευρώ, σε παράσταση στο Δ.Σ. και τον Διοικητή του Νοσοκομείου να μην φύγει κανένα νοσήλιο προς την Εφορία, κανένας ανασφάλιστος και άνεργος να μην πληρώσει, στις διαμαρτυρίες να μην κλείσουν Κέντρα Υγείας του νομού κ.α.»

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 08/02/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

lampr7 lampr lampr1 lampr2 lampr3 lampr4 lampr5 lampr6

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή