Επιτυχής εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα “ΕΕ και γυναίκες” Reviewed by Momizat on . Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις   επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων πραγματοποίησε το  ΚΚΕ στα Τρίκαλα. Στην εκδήλ Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις   επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων πραγματοποίησε το  ΚΚΕ στα Τρίκαλα. Στην εκδήλ Rating: 0

Επιτυχής εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα “ΕΕ και γυναίκες”

Επιτυχής εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα “ΕΕ και γυναίκες”

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις   επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων πραγματοποίησε το  ΚΚΕ στα Τρίκαλα.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι : Μαρία Γαβαλά υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και η Βάσω Μπακάση  υποψήφια αντιπεριφερειάρχης  Τρικάλων με τη Λαική Συσπείρωση.

Η Μαρία Γαβαλά επισήμανε  μεταξύ άλλων στα εξής: « Καλούμε τις γυναίκες και τις οικογένειες τους που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, να βγάλουν συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τα κόμματα των αντιπάλων τους, ψηφίζοντας με βάση τα δικά τους, ταξικά συμφέροντα

Καμία γυναίκα που δίνει μάχη με την οικογένεια της, να μην πιστέψει ότι έχει να κερδίσει κάτι από την ανάπτυξη της Κυβέρνησης. Η ανάπτυξη θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των όποιων δικαιωμάτων, θα συνοδεύεται με νέα μέτρα! Καμία να μη φοβηθεί από την έλλειψη σταθερότητας που απειλεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν δε βγούνε ενισχυμένοι, όσο πιο σταθερές είναι οι κυβερνήσεις, τόσο πιο εύκολα θα περνάει η πολιτική αυτή! όπως ήδη γίνεται σε όλη την ΕΕ, είτε κυβερνάνε κεντροαριστεροί, είτε κεντροδεξιοί, με συμμάχους τους, είτε σε χώρες με χρέη είτε σε χώρες χωρίς χρέη.

Καμία να μην υιοθετήσει το εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμοιος στα βασικά, στρατηγικά σημεία με τη ΝΔ! Και οι δυο προσκυνούν την ΕΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όρκους πίστης στα ευρωπαϊκά μονοπώλια, τις δεσμεύσεις του για το μνημόνιο τις έκανε γαργάρα όσο πλησιάζουμε για τις εκλογές. Θέλει να γίνει ο εκλεκτός των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, του ΣΕΒ.

Αυτή τη διαδικασία δεν την έφερε η κρίση, αλλά το μεγαλύτερο μνημόνιο, που όλοι τους ψήφισαν –ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- η συνθήκη του Μάαστριχτ. Η απελευθερωμένη αγορά της ΕΕ προϋποθέτει πρώτα και κύρια πάμφθηνη εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, αυτό που εφαρμόζεται σήμερα στη χώρα μας. Γι αυτό και τις καλούμε να θυμηθούν πριν χρόνια, όταν η ΕΕ άρχισε να ξηλώνει δικαιώματα, ξεκίνησε από το ασφαλιστικό των γυναικών στο δημόσιο. Με δούρειο ίππο τις γυναίκες, κατάργησε τη μόνιμη σταθερή εργασία, γενίκευσε τη μερική απασχόληση. Φυσικά με το ευρωπαϊκό πρόσχημα του «συγκερασμού των επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων» και της «ισότητας των δύο φύλων» και την εμμονή δυνάμεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά.

Η Β.Μπακάση σημείωσε στα εξής:  «Πολλά απ’ αυτά που σήμερα φαίνονται τετελεσμένα, δε θα είχανε περάσει χωρίς τις πλάτες των περιφερειών- των δήμων, που κυριαρχούν δυνάμεις των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Προγράμματα όπως γυναικείας επιχειρηματικότητας και αξιοποίησης των γυναικών σε κοινωνικούς τομείς ή οι «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» προωθήθηκαν από την Περιφερειακή αρχή και στη Θεσσαλία. Είχαν και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Από όλα αυτά τα προγράμματα οι γυναίκες έχουν πικρή πείρα. Είναι προγράμματα που  χρησιμοποιήθηκαν γυναίκες με μισθούς κυριολεκτικά δουλεμπορικούς, για να υποκαταστήσουν την ευθύνη του κράτους, στη φροντίδα της οικογένειας, στη φροντίδα των παιδιών και στη φροντίδα των ηλικιωμένων.Η κουτσουρεμένη  προσωρινή απασχόληση αποδείχτηκε ότι  είναι συχνά για τις  προθάλαμος για τη μακροχρόνια ανεργία.

Αποδείχτηκε ότι τέτοια προγράμματα δεν  είναι προς όφελός τους, παρά κίνητρα  στους εργοδότες για να προσλάβουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, όπως μακροχρόνια ανέργους, άνεργες γυναίκες, μητέρες και νέους, αφού οι εργοδότες επιδοτούνται για το μισθό, τις ασφαλιστικές εισφορές ή τους παρέχονται φορολογικές ελαφρύνσεις. Με αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατρέπουν και τη νεολαία σε «καύσιμο» για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Εξασφαλίζουν  στους επιχειρηματικούς ομίλους τζάμπα εργατικό δυναμικό, ώστε αυτοί να κερδοφορούν.

Αποδείχτηκε ότι αυτά τα προγράμματα ήταν το όχημα κατάργηση της σταθερής δουλειάς , διάλυσης των εργασιακών σχέσεων , αντικατάστασης των εργαζόμενων αρχικά από «απασχολήσιμους» και στη συνέχεια από «ωφελούμενους»

Από το γραφείο Τύπου

kke_ginaikes1 kke_ginaikes2

 

Αφήστε το σχόλιο σας