Επιτυχής ημερίδα για τοπικά σχέδια απασχόλησης στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Η εναρκτήρια ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι της στο πλαίσιο της Πράξης «Αειφορική Ανάπτυξη Η εναρκτήρια ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι της στο πλαίσιο της Πράξης «Αειφορική Ανάπτυξη Rating: 0

Επιτυχής ημερίδα για τοπικά σχέδια απασχόλησης στα Τρίκαλα

Επιτυχής ημερίδα για τοπικά σχέδια απασχόλησης στα Τρίκαλα

Η εναρκτήρια ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι της στο πλαίσιο της Πράξης «Αειφορική Ανάπτυξη Τρικάλων», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων Ασκληπιός του ξενοδοχείου ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στα Τρίκαλα.

Στην Εναρκτήρια Ημερίδα παρουσιάστηκαν στους παρευρισκομένους οι στόχοι της Πράξης.

Πιο συγκεκριμένα χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία κ. Ράγιας Δημήτριος και ο εκπρόσωπος του φορέα κατάρτισης ΚΕΚ ΔΙΑΣ κ. Γούλας Στέφανος.

Ο κ. Δασταμάνης Γεώργιος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων της «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων & Περιβάλλοντος, ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» παρουσίασε εισήγηση με θέμα : “Παρουσίαση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία”, ενώ ο κ. Κολυβόπουλος Αντώνιος, Οικονομολόγος της «Αειφορικής Αναπτυξιακής Μεσογείου ΜΚΟ» συνέχισε παρουσιάζοντας εισήγηση με θέμα : “Παρουσίαση Τοπικού Σχεδίου Δράσης”.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Εναρκτήριας Ημερίδας από τις εισηγήσεις των ομιλητών, η  Αναπτυξιακή Σύμπραξη Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία στο πλαίσιο των ΤοπΣΑ, δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους, νέους επιστήμονες αλλά και σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ με χαμηλό αγροτικό εισόδημα, να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες (μέσω κατάρτισης) για να  ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Νομού στον πρωτογενή τομέα.

Ειδικότερα, στόχος της αναπτυξιακής σύμπραξης είναι να εντάξει μια ομάδα 60 ατόμων από την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ώστε να αντιμετωπιστεί ο υψηλός δείκτης ανεργίας τους στις περιοχές που εστιάζει το σχέδιο, ενώ έμφαση δίνεται και στην ενίσχυση της προώθησης των νέων, δημιουργώντας έτσι παράδειγμα για μια συνολικότερη πολιτική στον εν λόγω τομέα.

Αυτοί αφού επωφεληθούν των δράσεων κατάρτισης της Πράξης και λάβουν την κατάλληλη προετοιμασία και επαγγελματική στήριξη μέσα από τις προβλεπόμενες ώρες συνεδρίας, θα προωθηθούν στη συνέχεια στην αγορά εργασίας ως επαγγελματίες ή ως μισθωτοί σε δυναμικούς κλάδους σχετιζόμενους με τις καλλιέργειες, την μεταποίηση και τον αγροτουρισμό, που εμφανίζουν ευοίωνες προοπτικές και κρίνονται ότι μπορούν να απορροφήσουν νέο εργατικό δυναμικό στην περιοχή. Η υλοποίηση έτσι  τμημάτων κατάρτισης, 91 ωρών το καθένα (συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης) στα αντικείμενα των πράσινων καλλιεργειών, της μεταποίησης και εμπορίας τοπικών αγροτικών προϊόντων και των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός – οικοτουρισμός) αποσκοπούν στην επαγγελματική τους προετοιμασία.

Γενικότερος στόχος της παρέμβασης με τίτλο «Αειφορική Ανάπτυξη Τρικάλων» που καταθέτει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία» είναι η προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή του Νομού Τρικάλων μέσα από την επίτευξη της σύζευξης της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, με εστίαση στην αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού ανέργων.

Συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης είναι η εταιρεία ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων & Περιβάλλοντος, ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και ως εταίροι μετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων – Ένωση,  το ΚΕΚ ΔΙΑΣ Ε.Π.Ε. και η  Αειφορική Αναπτυξιακή Μεσογείου ΜΚΟ.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Μάμαλης Λάζαρος.

Περισσότερες πληροφορίες – επικοινωνία: www.aeiforiki.eu,   e-mail topsa@aeiforiki.eu και στα γραφεία του συντονιστή εταίρου στην οδό Χατζηγάκη 12, Τρίκαλα, τηλέφωνο 24310-77124 (ώρες επικοινωνίας 09:00-14:00).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή