Επιτυχής η καμπάνια για καθαρισμό οικοπέδων Reviewed by Momizat on . Απέδωσε στον Δήμο Τρικκαίων η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον καθαρισμό χόρτων από οικόπεδα. Απέδωσε, έτσι η συνολική προσπάθεια για μείωση των κινδύνων Απέδωσε στον Δήμο Τρικκαίων η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον καθαρισμό χόρτων από οικόπεδα. Απέδωσε, έτσι η συνολική προσπάθεια για μείωση των κινδύνων Rating: 0

Επιτυχής η καμπάνια για καθαρισμό οικοπέδων

Επιτυχής η καμπάνια για καθαρισμό οικοπέδων

Απέδωσε στον Δήμο Τρικκαίων η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον καθαρισμό χόρτων από οικόπεδα. Απέδωσε, έτσι η συνολική προσπάθεια για μείωση των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών εντός της πόλης των Τρικάλων κυρίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Περιβάλλοντος, από τις 74 καταγγελίες που έγιναν για οικόπεδα, οι 62 πήραν τον δρόμο της συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες καθάρισαν τα οικόπεδα και, επομένως, μειώθηκε ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Για τις άλλες 12 περιπτώσεις έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία επιβολής προστίμου, βάσει των διατάξεων, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο.
Εξαιρετικά θετικός είναι και ο μέχρι τώρα απολογισμός ως προς τα δημοτικά οικόπεδα και χώρους: από τις 24 δημοτικές εκτάσεις που απαιτήθηκε να παρέμβουν οι υπηρεσίες, οι 16 ήδη έχουν καθαριστεί. Οι δε υπόλοιπες 8, παρά τις δυσκολίες που επικρατούν, θα καθαριστούν άμεσα. Ολοκληρώνεται, έτσι η πρώτη φάση της προσπάθειας συμβολής στη μείωση των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς. Ταυτοχρόνως, όμως, ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι αυτή η προσπάθεια είναι συνεχής, καθώς η θερινή περίοδος εγκυμονεί κινδύνους και επιβάλλεται η συνέχιση της συνεργασίας όλων, προκειμένου η πόλη και η περιφέρεια να διατηρούνται καθαρές, χωρίς κινδύνους.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή