Επιτυχής η προβολή του “Φασισμός Α.Ε.” Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη 10 Απρίλη στις 8:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων. Ως Λέσχη Την Πέμπτη 10 Απρίλη στις 8:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων. Ως Λέσχη Rating: 0

Επιτυχής η προβολή του “Φασισμός Α.Ε.”

Επιτυχής η προβολή του “Φασισμός Α.Ε.”

Την Πέμπτη 10 Απρίλη στις 8:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων. Ως Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που ανταποκριθήκανε στο κάλεσμά μας.

«Ακολουθώντας πιστά, μια μη-κερδοσκοπική πολιτική παραγωγής/διανομής, η Infowar production δημιούργησε το «Φασισμός Α.Ε.», έχοντας προγραμματίσει περισσότερες από 100 δωρεάν προβολές – πρεμιέρες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

fasismos1Το σενάριο του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

Σύμφωνά με την περίληψη που έγραψαν οι δημιουργοί της ταινίας, με το «Φασισμός Α.Ε.» θέλουν να διηγηθούν «μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού».

Το ντοκιμαντέρ είναι η συνέχεια του «Debtocracy» που περιέγραφε το πώς δημιουργήθηκε η κρίση του χρέους που αντιμετωπίζουμε σήμερα και του «Catastroika» που με τη σειρά του έδειχνε το πώς η κρίση απειλεί την ίδια τη δημοκρατία.

Το «Φασισμός Α.Ε.» φανερώνει τη διαπλοκή του Φασισμού με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Ταξιδεύοντάς μας από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα, αφηγείται την ιστορία του φασισμού και του ναζισμού και αποδεικνύει τη διασύνδεσή τους με τις οικονομικές ελίτ κάθε εποχής».

lesxi-erg

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή