Επιτυχημένη εκδήλωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο Reviewed by Momizat on . ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Το Σάββατο 16/11, πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ, με θέμα "40 χρόνια από το ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Το Σάββατο 16/11, πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ, με θέμα "40 χρόνια από το Rating: 0

Επιτυχημένη εκδήλωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο

Επιτυχημένη εκδήλωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

kneΤο Σάββατο 16/11, πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ, με θέμα “40 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου – πείρα και διδάγματα για το σήμερα”.

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή βίντεο με θέμα το χρονικό του αγώνα του λαού στα χρόνια της δικτατορίας και της κορύφωσής του με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, και απαγγελία ποιήματος. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Στην ομιλία του τόνισε :

“Το πολυτεχνείο ουσιαστικά είναι η επέτειος αυτή που μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέξουμε στην ιστορία της χώρας μας να αντλήσουμε σύγχρονα διδάγματα για να γίνουμε ικανότεροι στην πάλη του σήμερα να οργανώσουμε τους αγώνες του σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. (…)

Ο λαϊκός ξεσηκωμός το Νοέμβρη του ’73 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία εμπλουτίστηκε με συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το μήνυμα ήταν πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιμπεριαλιστικό. (…)

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν απλά ένα μαζικό και μαχητικό ξέσπασμα. Εξελίχθηκε σε μια αποφασιστική, αιματηρή σύγκρουση με τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία, με νεκρούς, τραυματίες. Η κατάληψη του Πολυτεχνείου έγινε πόλος συσπείρωσης και κινητοποίησης ευρύτατων λαϊκών μαζών και νεολαίας. Δεν περιορίστηκε σε φοιτητές. (…)

Χωρίς την επίδραση των επαναστατικών ιδεών, της ταξικής πάλης, τη συμμετοχή της σε αυτή, χωρίς κοινό βηματισμό με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της το κίνημα της νεολαίας από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές. Ενώ μπορεί να έχει σημαντική συμβολή όταν τα τμήματα της νεολαίας και τα κινήματά τους, οι αγώνες τους, χωρίς βέβαια να χάνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, βαδίζουν συνειδητά μαζί με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Όταν και το εργατικό – λαϊκό κίνημα ενσωματώνει αιτήματα, θέσεις, μορφές πάλης που προσελκύουν τη νεολαία. Για μας τους κομμουνιστές το βασικό είναι ότι καμιά θυσία δεν πάει χαμένη. (…)

Το ΚΚΕ φέρνει ο,τι πιο νέο υπάρχει, το πιο πρωτοπόρο και καινοτόμο, τον πιο όμορφο στόχο που έχει θέσει η ανθρωπότητα για την εξέλιξή της, την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. (…)

Ο καπιταλισμός δεν έχει πλέον μέλλον, παρασάπισε,  θα πνιγεί από τις ίδιες τις αντιθέσεις του και τη δράση των επαναστατικών μαζών που θα δυναμώσουν νέοι και οι νέες που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και θα  πυκνώνουν τις γραμμές της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, θα πυκνώσουν και τις στρατιές της επανάστασης’ αυτόν τον αγώνα καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις, σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε κι εσάς.”

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

17/11/2013

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή