"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Επιχειρηματικά νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Epimelitirio

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη μείωση του τζίρου της Ελληνικής βιομηχανίας τον Φεβρουάριο
Μεγάλη μείωση κατά 9,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο του 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2014, έναντι αύξησης 0,8% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συγκεκριμένη εξέλιξη στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών, οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας:
α. Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατοµείων κατά 6,5%, και
β. Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιοµηχανιών κατά 9,9%.
Επίσης, οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών:
• Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 5,9%.
• Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 14,2%.

Αύξηση στην τουριστική κίνηση
Αύξηση 52,7% εμφάνισε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στο πρώτο δίμηνο του 2015, σε σχέση με πέρυσι, με τον αριθμό των τουριστών να ξεπερνά το 1,1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

www.oaee.gr: Αίτηση για ρύθμιση οφειλών ΣΤΟΝ OAEE κάτω των 5.000 ευρώ
Μέσω διαδικτύου μπορούν να υποβάλλουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών οι οποίες είναι κάτω των 5.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσα από την ιστοσελίδα Οργανισμού (www.oaee.gr.). Υπενθυμίζεται, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που θα ενταχθούν στη ρύθμιση, αποκτούν παράλληλα το δικαίωμα της επιλογής να καταταγούν σε έως και τρεις κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες.
Ακόμη, με τη ρύθμιση παρέχονται στους ασφαλισμένους, ασφαλιστική ικανότητα για παροχές περίθαλψης και ασφαλιστική ενημερότητα.
Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για τη ρύθμιση των οφειλών, λήγει στις 30 Απριλίου.

www.gsis.gr: Αίτηση ρύθμισης οφειλών έως και σε 100 δόσεις
Διαθέσιμη σε όλους τους φορολογούμενους και τους λογιστές είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών κάθε είδους φόρου έως και σε 100 δόσεις με απαλλαγή πρόσθετων φόρων & προσαυξήσεων και προαιρετικά προκαταβολή με ισόποση απαλλαγή προσαυξήσεων ν.4321/2015. Ειδικότερα, περισσότεροι από 3.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν πλέον να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο taxisnet αίτηση υπαγωγής στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Με τη νέα ρύθμιση έως και 100 δόσεων είναι εφικτή η ολική ή μερική διαγραφή των τόκων, των προσαυξήσεων και των πρόσθετων φόρων.

Αποπληθωρισμό 1,9% εμφάνισε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2015 Αποπληθωρισμό 1,9% εμφάνισε η Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην ΕΕ αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν συνολικά 12 κράτη μέλη. Τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού παρατηρήθηκαν μετά την Ελλάδα, στην Κύπρο (-1,4%), την Πολωνία (-1,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-1,1%). Τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (0,9%), τη Ρουμανία (0,8%) και τη Σουηδία (0,7%).

ICAP: Πτωτική η αγορά ειδών κεντρικής θέρμανσης την διετία 2013-2014
Πτωτικές καταγράφονται οι πωλήσεις ειδών κεντρικής θέρμανσης την τελευταία διετία (2013-2014), σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ΑΕ. Ειδικότερα, η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση και των συνολικών πωλήσεων ειδών κεντρικής θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση (σε τεμάχια) των λεβήτων και ατομικών μονάδων θέρμανσης μειώθηκε κατά 14,6% το 2013/12, ενώ η μείωση εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και το 2014. Ο βαθμός εισαγωγικής διείσδυσης στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων παρουσιάζει σημαντική διαχρονική αύξηση, κυμάνθηκε δε μεταξύ 69%-84% την τελευταία πενταετία.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Περιφερειακή έκθεση «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2015»
Η Περιφερειακή Έκθεση παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας, εξοπλισμού επιχ/σεων και κατοικίας «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2015» θα διεξαχθεί 6-10 Μαΐου 2015 στον χώρο ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Ν.Κίου.
Πληρ: ΑΛΑΦ EXPO ΤΗΛ. 210-2772244.

12η Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου»
Για δωδέκατη χρονιά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας διοργανώνει το διάστημα 22-27 Ιουλίου 2015, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, την Αγροτική και Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου.
Το 2015 η έκθεση γίνεται για έξι μέρες το επίκεντρο για την αγροτική ζωή της Κρήτης. Αποστολή των διοργανωτών, είναι να δημιουργήσουν φέτος μια αμιγώς αγροτική έκθεση, ευνοϊκή και εκπαιδευτική για κάθε επαγγελματία του χώρου, για την ενημέρωση των αγροτών – κτηνοτρόφων όλης της Κρήτης αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες, τους παραδοσιακούς τρόπους αλλά και τον εξοπλισμό.
Οι τομείς που θα τεθούν στο επίκεντρο της Παγκρήτιας Αγροτικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, είναι οι εξής:
-Eλιά– Λάδι
-Αμπελουργία – Οινοποιία
-Αγροτικά μηχανήματα
-Βιολογικές καλλιέργειες – βιολογικά προϊόντα
-Κτηνοτροφία – πτηνοτροφία
-Μελισσοκομία – μέλι
-Ενέργεια & τεχνολογία περιβάλλοντος – διαχείριση υδάτινων πόρων
-Αυτοκίνητο , επαγγελματικό – αγροτικό – Ι.Χ – αξεσουάρ
-Κατοικία – δόμηση
Παράλληλες Εκδηλώσεις:
•Δωρεάν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία, & την προώθηση της επιχείρησης σας & των προιόντων σας από εξειδικευμένους οργανισμούς & ομιλητές.
•Workshops για νέους αγρότες, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους
•Συναυλίες: 5 βραδιές Κρητικής Μουσικής.
•Συναυλίες: Με καλλιτέχνες απ όλη την Ελλάδα.
•Παράλληλα Events με Τρακτέρ και Αγροτικά Οχήματα.
Περισσότερες πληροφορίες στο: http://alfaexpo.gr/portfolio_page/arkaloxori/

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

-Το Υπουργείο Εξωτερικών – Γραφείο Ειδικής Γραμματέως –Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων ανακοινώνει ότι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις Προκηρύξεις Διαγωνισμών Υπηρεσιών & Προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών 19ο /2012 από τo www.aidfunding.mfa.gr

-Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. θα διενεργηθεί δ/σμός για την εκποίηση στρατιωτικών υλικών.
Πληρ: Στρατόπεδο Παπαβασιλοπούλου τηλ. 210-8194016

-Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. λήγει η προθεσμία προσφορών για την προμήθεια 870 πηλικίων στολών Αξ/κών για κάλυψη αναγκών ΔΕΑ.
Πληρ: Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου τηλ.22310-55336.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ 18.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης