"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.7 C
Trikala

Επόμενο βήμα ο αφορισμός των Τρικαλινών υπουργών και βουλευτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το διαβάσαμε κι αυτό… Ιερέας στο χωριό Αγία Κυριακή Τρικάλων, κήρυξε «ανεπιθύμητους» τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Τώρα.

Ποια η θέση του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομου;

Ποια η άποψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου;

Δηλαδή τα επόμενο βήμα να περιμένουμε πως θα είναι ο αφορισμός τους;

Κι εδώ αξίζει να επισημάνουμε, με διακριτικότητα και σεβασμό πάντα, ότι ένας ιερέας που διακρίνεται για την πνευματικότητά του, είναι πράος, προσιτός, φιλόξενος, αυστηρός με τον εαυτό του και επιεικής με τους συνανθρώπους του, ανεξίκακος, συμπονετικός, ειλικρινής .

Δίνει τόπο στην οργή στα δύσκολα, δέχεται με υπομονή τους πειρασμούς και τις θλίψεις στη ζωή του, προσεύχεται αδιαλείπτως και μελετά συνεχώς το λόγο του Θεού.

Αλήθεια αυτή είναι η πορεία μας σαν ένα σώμα Χριστού;…διότι Χριστός «ου μεμέρισται»!!!

Εγώ αυτά είχα να πω. Και γράμματα γνωρίζω.

Ουδείς αναμάρτητος και τα συμπεράσματα όλα δικά σας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

“ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Ν/Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΓΑΜΟ» ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Αρνούμενος να σας προσφωνήσω με όποιον τιμητικό τίτλο, για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω, δημόσια και με παρρησία, ως Ιερέας του Θεού, Ορθόδοξος Χριστιανός, Γονέας και Εκπαιδευτικός σας απευθύνομαι λέγοντας:

1. Επειδή όλοι σας είστε βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, προερχόμενοι από παραδοσιακές οικογένειες (Μάνα-Πατέρας), και επιπλέον,έχετε ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ για να υπηρετείτε το συμφέρον της Χώρας και όλα τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ αυτής.

2. Επειδή υπόκεισθε, όπως και ο κάθε ΈλληνΠολίτης, στο ΙΕΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που έχει ως προμετωπίδα την επίκληση της Αγίας Τριάδος.

3. Επειδή Συνταγματικά κατοχυρώνεται η προστασία του θεσμού της Οικογενείας ως και των τέκνων αυτής.

4. Επειδή συνεπικουρείτε, υποτασσόμενοι σε ξένα κελεύσματα, να οδηγηθεί σε εξαφάνιση ο ιερός ρόλος των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια όπως την ξέρουμε αιώνες τώρα και,ακόμα χειρότερα, να καταργηθεί η μητρότητα και η πατρότητα, προβάλλοντας το ξένο προς την Ορθόδοξη Πίστη μοντέλο της ουδέτερης γονεϊκότητας.

5. Επειδή, μιλώντας ως γονέας αυτή τη στιγμή,πάνω από την αξία των ψυχών και τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει αυτό το επαίσχυντο ν/σ για τις τρυφερές ψυχές των παιδιών, τοποθετείτε τις άνομες επιθυμίες ομοφυλοφίλων ενηλίκων (με τις όποιες διαστροφικές τάσεις). Και, φυσικά, έχοντας και την πείρα του Εκπαιδευτικού, δημιουργείται ένα καινοφανές «πρότυπο» για τους νέους και για τις επερχόμενες γενιές, αφού τα παιδιά μιμούνται συχνά τους μεγάλους σε πάμπολλες εκφάνσεις της ζωής.

6. Επειδή, προσθέτοντας στα παραπάνω,ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ τα ίδια τα παιδιά, που είναι το μέλλον της Χώρας και υποψήφιοι Ουρανοπολίτες, να ζήσουν σε ένα αφύσικο περιβάλλον εργαλειοποιώντας τη ΓΥΝΑΙΚΑ (παρένθετη μητέρα και εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών, καθιστώντας τες «μηχανές παραγωγής παιδιών»).

Με την ευκαιρία να αναφέρω και μία εύλογη απορία. Που κρύφτηκαν οι φεμινιστικές οργανώσεις που είχαν ως σημαία την Ισοτιμία και το Σεβασμό στη γυναίκα; Ποιός εισαγγελέας θα κάνει παρέμβαση για το εμπόριο βρεφών που θα πάρει τεράστιες διαστάσεις; Χρησιμοποιήσαμε τις εποχές και τις καταστάσεις κατά πώς μας βολεύει;

7. Επειδή, μιλώ ως Ιερέας τώρα, αντιστρατεύεστε με το δικό σας νόμο το Νόμο του Θεού που προσπαθώ να υπηρετώ ως διάκονος των Ιερών της Πίστεως και της Παραδόσεώς μας, σε μια εποχή που καταρρέουν οι αξίες και τα ιδανικά και σε έναν τόπο όπως ο δικός μας που έχει πληγεί, ίσως και ανεπανόρθωτα από την πρόσφατη πλημμύρα μετην κατάρρευση δεκάδων οικιών, ζώντας σε χωριά φαντάσματα, με την ανερχόμενη ανεργία,με την καταστροφή του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, κ. ά.).

Επί τη ευκαιρία, ανθρώπινα ρωτώ, δε θα έπρεπε να βρείτε λίγο χρόνο να επισκεφθείτε για λίγο το ρημαγμένο μας χωριό όλο αυτό το διάστημα που κολυμπούσαμε στο νερό, τη λασπούρα και το σκουπιδαριό, για να μας τονώσετε; (για οικονομική ενίσχυση, βέβαια, ούτε λόγος).

Γνωρίζετε, βέβαια, Αγιογραφικά, αν αισθάνεστε Χριστιανοί, ότι είναι καταδικαστέο και βδελυρό το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας,βλ. Σόδομα-Γόμορρα, Ρωμ. 1,24–32 κ.τ.λ., Πηδάλιο των Ιερών Κανόνων και άλλες Πατρικές διατάξεις.

Καταλαβαίνω

1. Ότι είναι δύσκολο να «ξεφύγετε» από την κομματική γραμμή που χαράσσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σας κρατά δέσμιους.

2. Ότι οι ποικίλες απώλειες θα είναι σημαντικές σε ενδεχόμενη απειθαρχία σας.
3. Ότι για να αναρριχηθείτε (αν θεωρείται αναβάθμιση) εκεί που είστε, κάνατε πολλές συνειδησιακές υποχωρήσεις χωρίς να σεβαστείτε ΟΥΔΟΛΩΣ το κοινό συμφέρον του έρμου του Λαού που δεν έχει κάπου παρηγοριά.

Δεν καταλαβαίνω όμως
1. Πώς ανερυθρίαστα καταστρέφετε θεσμούς παραδεκτούς αιώνων, που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει, όπως είναι αυτός της Οικογενείας και της φυσιολογικής λειτουργίας του Ανδρογύνου.

2. Πώς την πίστη του 97% Ορθόδοξου Λαού την απορρίπτετε στον κάλαθο των αχρήστων, άνευ ενδοιασμού.

3. Με τι θάρρος θα αντικρύσετε τα συγγενικά και οικεία πρόσωπα της περιοχής που σας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

4. Αν επιθυμείτε ή τουλάχιστον αν θα ανεχτείτε τέτοιου είδους επιλογές από τα φυσικά σας παιδιά (να γίνουν γονείς Α και Β).

Για τους λόγους αυτούς σας διαμηνύω:
Ως Εφημέριος και Ιερέας του Χριστούσυντασσόμενος με την ιερατική μου συνείδηση, που υπηρετεί 23 συναπτά έτη ΧριστόνΕσταυρωμένον και Αναστάντα ότι είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στον Ι.Ν. Αγίας ΚυριακήςΤρικάλων όπου υπηρετώ.

Αν, παρ’ όλα αυτά, θα τολμήσετε να δρασκελίσετε την αυλόπορτα να γνωρίζετε ότι θα με βρείτε κατά μέτωπον ΑΝΑΧΩΜΑ, ως εποίησαν χρυσά παραδείγματα της Εκκλ.Ιστορίας π.χ. Ιερός Χρυσόστομος έναντι Αυτοκράτειρας Ευδοξίας, Άγιος ΑμβρόσιοςΜεδιολάνων κατά Θεοδοσίου κ.λπ.

Εις πάσαν Εκκλησιαστικήν ή άλληνεκδήλωσιν της Ενορίας είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, διότι θέσατε από μόνοι σας τον εαυτόν σας εκτός Εκκλησίας ή μάλλον τοποθετείσθε εχθρικά προς Αυτήν.

Θα εξαιρεθεί η συμπεριφορά μας προς τα παραπάνω αν επιδείξετε ειλικρινή και αμετάπτωτη μετάνοια με δημόσια εξομολόγηση-παραδοχή προς το Θεό και το λαό, έτσι ώστε να συγχωρήσει ο Κύριος αυτό σας το μέγιστο αμάρτημα, όπως και του καθενός μας τα ιδικά του. Το να πέσει κάποιος άνθρωπος σε αμάρτημα (ακόμα και στο πιο τραγικό), είναι ανθρώπινο. Το να εμμένει όμως σ’ αυτό (πόσωδε μάλλον να καμαρώνει κιόλας), είναι σατανικό (ι. Χρυσόστομος).

Διατελών εν προσευχή και εν συνοχή καρδίας, σας εύχομαι καλή φώτιση από το Θεό για τη σωτηρία της ψυχής σας, του τόπου και των παιδιών μας.

παπα Παναγιώτης Μίχος
Πρωτοπρεσβύτερος, Γονιός, Θεολόγος MSc Eκπαιδευτικός M.E. και Ποιμένας των πιστών του χωριού Aγία Κυριακή Τρικάλων”.

25 ΣΧΟΛΙΑ

  • Τους ταιζει το κρατος;;; Για διαβασε λιγο ιστορια να μαθεις ποση περιουσια εκκλησιαστικη εχει δημευσει το κρατος κ σε ποσους πολεμους η εκκλησια στηριξε το λαο με συσσιτεια και χιλια αλλα…απο ενα πληκτρολογιο δικασατε τους παντες. Χιλιες φορες η εκκλησια παρα τα λαμογια.ελεος.
   Μπραβο στον ιερεα…να αγιασει το στομα του

 1. Άραγε αυτός ο ιερέας να παίρνει τόσο αυστηρή θέση στα σοσιαλ και για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της εκκλησίας;
  Για τα σκάνδαλα με ιερείς πρωταγωνιστές;
  Ας αναρωτηθεί, αν έχει αποτέλεσμα να είναι τόσο αφοριστικός και απόλυτος με τις δηλώσεις του.
  Εκτός από φανατισμό και διχόνοια, τι άλλο περιμένει ως αποτέλεσμα;

 2. Σε έναν τόσο μακροσκελή χριστιανικό λόγο πουθενά η λέξη αγάπη, πουθενά η λέξη στήριξη, πουθενά η λέξη βοήθεια…
  Μάλιστα. Έχετε δίκιο, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

 3. Πού να γύρω το κορμί μου
  όταν γυρνώ
  απ’ τα μπαρ και τα ξενύχτια
  πού να βρω ένα φιλαράκι
  να μου πει πως μ’ αγαπά
  στα αλήθεια,
  αφού κι εσύ έχεις αφοριστεί!

 4. Θα τρίζουν τα κόκκαλα από χαρά του Αυγουστίνου Καντιώτη με αυτά που λέγονται στα Τρίκαλα.
  Όλο και πιο σκοτεινές μέρες μας περιμένουν. Εκτός κι αν πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

 5. Στην εκκλησία του ότι θέλει ας κάνει. Δικιά του είναι, άμα γουστάρει την βάζει φωτιά και την καίει. Όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι εκπαιδευτικός; Μπαίνει στις σχολικές αίθουσες και διδάσκει; Γιατί αν ναι, τότε υπάρχει θέμα μεγάλο…

 6. ΑΥΤΟ ΤΟ “ΠΑΡΑΜΥΘΙ” ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΊ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΡΑ. Ο ΜΗ ΟΝ ΜΕΤ’ΕΜΟΥ… ΚΑΤ’ΕΜΟΥ ΕΣΤΙ. ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ. ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΊΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

  • Το βέβαιο είναι ότι ο Μάρκος γράφει «ὃς γὰρ οὐκ ἔστι καθ᾿ ὑμῶν, ὑπὲρ ὑμῶν ἐστιν», που πάει να πει ότι «όποιος δεν είναι εναντίον μας, είναι με εμάς». Μήπως να το ψάχνατε λίγο περισσότερο αυτό που γράψατε;

 7. Δεν ειναι δικη σου η εκκλησια Πατερ μου … Αν ερχοταν ενας γκει και εδινε χρηματα στην εκκλησια,, δεν θα τα επαιρνες? Θα τον ρωτουσες τι ειναι? Οχι βεβαια… Ευλογημενος τεκνο μου θα ελεγες

 8. Ορθώς έπραξε και μπράβο για την πρωτοβουλία του!!! Αλλά είναι μόνος, όπως και μερικές άλλες λίγες μεμονωμένες φωνές !!! Επισήμως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα!!! Η Εκκλησία θα το καταπιεί, θα το προσπεράσει και θα συνεχίζει να πουλάει εκ του ασφαλούς μαθήματα ηθικής απο άμβωνος!!! Τα ξέρουμε αυτά!!!

 9. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ… ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ι 32-33 35-37 ΚΑΙ ΣΤΟ 39 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΚΙ ‘ΕΓΩ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΩ ΚΙ’ΕΓΩ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΟΣ ΜΟΥ. ΨΕΥΔΩΣ ΑΝΑΦΈΡΕΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ “ΚΟΜΜΑΤΙΑ” ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΊΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ… ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΥΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΓΙΑΤΊ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ; ΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ… ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Σ’ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ. ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ…

 10. Σωστός ο παπάς για τους αφορισμούς των βουλευτών, αλλά τι έχει να πει για τους ομοφυλόφιλους που είναι ιερωμένοι; Ιδού το ερώτημα ..ίσα και όμοια παπά …
  Αλήθεια επ’ αυτού τι έχει να πει ο ελέω θεού Δεσπότης μας;
  Εδώ δεν έχει ίσια και όμοια …πρώτα το ξεκαθάρισμα τα του οίκου και μετά αλλού …

  • Κατ αρχας αν διαπραττει καποιος ιερεας το αμαρτημα της ομοφυλλοφυλιας κ γινει γνωστο,καθαιρειται…
   Αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να γινει κ νομος του κρατους. Δηλαδη αν μαζευτουν 1000ατομα που κλεβουν κ πουν ειμαστε κλεφτες ,θα γινει νομος του κρατους η κλεψια;;κ ισχυριζονται οτι ειναι φυσιολογικη τους ορμη;;τα αλλαλα κ τα μπαλαλα…αυτα ζουμε…αλλα η παιδαγωγια δεν αποφευγεται…θα ερθει ο πελεκης…

   • Καταλαβαίνω ότι την ομοφυλοφιλία την κακοποιείτε ορθογραφικά λόγω των αντιλήψεων σας. Ο έρμος ο πέλεκυς και όλα τα υπόλοιπα, τι σας έφταιξαν;

   • Αχ ρε Άννα γεμάτα είναι τα μοναστήρια από δαύτους και πολλοί είναι οι δεσποτάδες που πρέπει να ψαχτούν….
    Σόδομα και Γόμορρα ….. και μεγάλη υποκρισία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης