Επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό συνελήφθη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Καρδίτσας Reviewed by Momizat on . Συνελήφθη χθες (26.8.2014) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος της Διε Συνελήφθη χθες (26.8.2014) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος της Διε Rating: 0

Επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό συνελήφθη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Καρδίτσας

Επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό συνελήφθη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Καρδίτσας

Συνελήφθη χθες (26.8.2014) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης, της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της νομοθεσίας περί δηλώσεων και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί πρόσφατη σχετική καταγγελία 35χρονου ημεδαπού, τη διερεύνηση της οποίας ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 56χρονος υπάλληλος απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των πενήντα (50) ευρώ από τον 35χρονο, για τη διευθέτηση αυτοκινητιστικής υπόθεσης, που αφορούσε στην προσθήκη επαγγελματικής δραστηριότητας στην άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. Φορτηγού οχήματος.

Για την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες (26.8.2014) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 56χρονος υπάλληλος, ενώ προηγουμένως είχε παραλάβει, από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος, και κατά το παρελθόν είχε απαιτήσει και λάβει από τον 35χρονο χρήματα για την διεκπεραίωση παρόμοιων υποθέσεων. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 56χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.350 ευρώ (85 χαρτονομίσματα των 50€ και 81 χαρτονομίσματα των 100€), το οποίο δεν είχε δηλώσει και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις, καθώς και ένα (1) πιστόλι αερίου, κρότου – λάμψης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή